fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczony schab

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb12bd09f-61f8-4d3d-9065-fa6d9ab75299
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczony schab

Przygotowanie

  • Na deskę kładziemy czosnek, posypujemy go przyprawami (solą) i rozgniatamy
  • Pastę czosnkową przenosimy do miski, dodajemy pozostałe przyprawy (pieprz, kminek, majeranek i paprykę) i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Mięso dokładnie nacieramy mieszanką i odkładamy na ok. 30 minut
  • Następnie kładziemy mięso na ruszt, a pod nim umieszczamy formę z wodą (aby mięso nie wysychało) i pieczemy przez ok. 20 minut
  • Po tym czasie zmniejszamy temp. piekarnika do 160 st. C i pieczemy jeszcze przez ok. 1,5 godz.
  • Upieczone mięso wyciągamy z piekarnika, owijamy folią i odstawiamy na ok. 20 minut, a następnie kroimy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia schabu.

Schab możesz opcjonalnie posypać świeżą zieleniną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (1000 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Smażone przegrzebki

Natkę pietruszki siekamy Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki Smażymy przez 2 minuty, obracamy i dalej smażymy, aż będą miękkie, ale zwarte Ściągamy z…

WIĘCEJ >

Napój jogurtowy z miętą

Miętę drobno siekamy Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i razem krótko blendujemy

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Bagietki z majonezem i krewetkami

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Bagietkę kroimy na części (1 bagietkę kroimy na 4 części), a następnie każdą część na pół Do miski…

WIĘCEJ >