fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kurczaka w panierce z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7b3a7581-3b7e-4372-ae3b-f3c7493cbae8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś z kurczaka w panierce z sałatką

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy wzdłuż na pół na dwa, cieńsze filety
  • Następnie każdy kawałek mięsa delikatnie rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z każdej strony
  • Przygotowujemy dwa talerze, na jeden wybijamy jajo, dolewamy mleko i roztrzepujemy rózgą kuchenną, a na drugi wysypujemy bułkę tartą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Każdy kawałek mięsa panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony (na złoty kolor)
  • Seler naciowy kroimy w pół plastry
  • Na talerze nakładamy kaszę, szpinak oraz seler i polewamy tłuszczem (oliwą) oraz posypujemy przyprawami
  • Obok sałatki nakładamy kotlety

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Kasza jęczmienna pęczak (200 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Bułka tarta (32 g)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Mleko krowie (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Rózga kuchenna, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kaszą jaglaną i halibutem wędzonym

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Rybę oczyszczamy (obieramy ze skóry i ości) i rozdrabiamy na kawałki Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w…

WIĘCEJ >

Mix sałat

Sałaty i kiełki rozkładamy na talerzach Sezam prażymy na suchej patelni Sałaty polewamy tłuszczem i posypujemy sezamem, lnem oraz przyprawami

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Na patelni rozgrzewamy masło Obsmażamy dorsza z dwóch przez 2 minuty Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą Na wierzchu układamy plasterek cytryny, pokrojone na pół pomidorki i posypujemy…

WIĘCEJ >

Karmelizowane ziemniaki

Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy i ostawiamy do ostygnięcia Ostygnięte ziemniaki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (aż zacznie skwierczeć) Następnie…

WIĘCEJ >