fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś z kurczaka w panierce z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7b3a7581-3b7e-4372-ae3b-f3c7493cbae8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś z kurczaka w panierce z sałatką

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy wzdłuż na pół na dwa, cieńsze filety
  • Następnie każdy kawałek mięsa delikatnie rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z każdej strony
  • Przygotowujemy dwa talerze, na jeden wybijamy jajo, dolewamy mleko i roztrzepujemy rózgą kuchenną, a na drugi wysypujemy bułkę tartą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Każdy kawałek mięsa panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony (na złoty kolor)
  • Seler naciowy kroimy w pół plastry
  • Na talerze nakładamy kaszę, szpinak oraz seler i polewamy tłuszczem (oliwą) oraz posypujemy przyprawami
  • Obok sałatki nakładamy kotlety

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Kasza jęczmienna pęczak (200 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Bułka tarta (32 g)
  • Masło (30 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Rózga kuchenna, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kalafior w sosie serowym

Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ser ścieramy na drobnych oczkach…

WIĘCEJ >

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane warzywa wkładamy do garnka Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy Blenderem miksujemy na gładki krem Jeśli…

WIĘCEJ >

Duszone warzywa w pomidorach z chorizo

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Bakłażana i cukinię kroimy w większą kostkę Chorizo kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Chłodnik litewski

Mięso myjemy, oczyszczamy z błon i wkładamy do garnka Do garnka dolewamy zimną wodę (1 szklanka wody na 50 g mięsa), dodajemy przyprawy (sól) i gotujemy przez ok. 30 minut Włoszczyznę obieramy, kroimy na kawałki,…

WIĘCEJ >