fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kurczaka w panierce z sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7b3a7581-3b7e-4372-ae3b-f3c7493cbae8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pierś z kurczaka w panierce z sałatką

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy wzdłuż na pół na dwa, cieńsze filety
  • Następnie każdy kawałek mięsa delikatnie rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z każdej strony
  • Przygotowujemy dwa talerze, na jeden wybijamy jajo, dolewamy mleko i roztrzepujemy rózgą kuchenną, a na drugi wysypujemy bułkę tartą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Każdy kawałek mięsa panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony (na złoty kolor)
  • Seler naciowy kroimy w pół plastry
  • Na talerze nakładamy kaszę, szpinak oraz seler i polewamy tłuszczem (oliwą) oraz posypujemy przyprawami
  • Obok sałatki nakładamy kotlety

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Kasza jęczmienna pęczak (200 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Bułka tarta (32 g)
  • Masło (30 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Rózga kuchenna, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekane pomidory z ryżem i ziołami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Z pomidorów odcinamy czubki i łyżeczką oddzielamy miąższ z nasionami (czubki i miąższ z nasionami zachowujemy) Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy połowę tłuszczu…

WIĘCEJ >

Kremowy indyk zapiekany z serem

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Zieleninę drobno siekamy Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut, a następnie pozostawiamy mięso…

WIĘCEJ >

Curry z jagnięciną i szpinakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy przyprawy (kmin i chili), mieszamy i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >

Kurczak cytrynowo-imbirowy

Imbir obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy imbir i smażymy przez ok. 30 sek. Wlewamy wino, sok z cytryny i sos sojowy, dodajemy cukier i zagotowujemy Następnie…

WIĘCEJ >