fbpx
logo
Szukaj
open close

Placki ziemniaczane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5539f3dd-5190-49ae-bea9-219e4b6fc0a5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Placki ziemniaczane

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Następnie odciskamy ziemniaki z nadmiaru soku
  • Dodajemy mąkę, sól oraz wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy porcję ciasta i smażymy placki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony (na złotawy kolor)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia warzywnych placków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (800 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Mąka orkiszowa (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryżanka ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – pirat

Z papryki wycinamy kawałki na kształt pirackiej czapki i uśmiechu Marchew obieramy i wycinamy krążki Ogórka obieramy i odkrawamy plaster Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pirata, tak jak na załączonym obrazku Opaskę piracką…

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Piknikowe mięso w cieście

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Spód i boki tortownicy wykładamy ciastem (2/3 ilości), a następnie wkładamy do zamrażarki Warzywa obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski (cebulę do osobnej miski) Na…

WIĘCEJ >