fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6f6f8b16-5772-435d-9590-aa6f8e155209
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry o wielkości ok. 1,5 cm i posypujemy przyprawami
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 7-8 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy więcej tłuszczu i podsmażamy pieczarki jeszcze przez ok. 2 minuty
  • Pieczarki przenosimy do miski
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy
  • Na patelnię dodajemy musztardę, syrop klonowy oraz posiekaną zieleninę i mieszamy
  • Następnie dodajemy pieczarki, sos sojowy oraz mleko, mieszamy i zagotowujemy
  • Na talerz nakładamy makaron, na wierzch kładziemy mięso, a obok brokuły

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia polędwicy z innych rodzajów mięs i ryb.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (180 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Makaron Tagliatelle (100 g)
  • Mleko kokosowe (40 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Musztarda (15 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka dla dziecka 3

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Zielona fasolka margherita

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Oliwki kroimy w cienkie plastry Zieleninę siekamy Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Sałatka pekińska

Kapustę szatkujemy Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w drobną kostkę Do…

WIĘCEJ >

Mus truskawkowo-bananowy z chia

Z truskawek usuwamy szypułki Banana obieramy i kroimy na kawałki Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitego musu Mus przelewamy do miski i posypujemy nasionami chia

WIĘCEJ >