fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6f6f8b16-5772-435d-9590-aa6f8e155209
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry o wielkości ok. 1,5 cm i posypujemy przyprawami
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 7-8 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy więcej tłuszczu i podsmażamy pieczarki jeszcze przez ok. 2 minuty
  • Pieczarki przenosimy do miski
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy
  • Na patelnię dodajemy musztardę, syrop klonowy oraz posiekaną zieleninę i mieszamy
  • Następnie dodajemy pieczarki, sos sojowy oraz mleko, mieszamy i zagotowujemy
  • Na talerz nakładamy makaron, na wierzch kładziemy mięso, a obok brokuły

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia polędwicy z innych rodzajów mięs i ryb.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (180 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Makaron Tagliatelle (100 g)
  • Mleko kokosowe (40 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Musztarda (15 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Prosta pasta z awokado

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie estragonowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w większą kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso, przecier oraz przyprawy (paprykę)…

WIĘCEJ >

Owsianka z owocami

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków) Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki Kiwi obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Nadziewany bakłażan

Paprykę kroimy w paski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana kroimy w plastry (z jednej sztuki bakłażana powinno wyjść 8 plastrów) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >