fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-22
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry o wielkości ok. 1,5 cm i posypujemy przyprawami
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 7-8 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy więcej tłuszczu i podsmażamy pieczarki jeszcze przez ok. 2 minuty
  • Pieczarki przenosimy do miski
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy z każdej strony przez ok. 2 minuty
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy
  • Na patelnię dodajemy musztardę, syrop klonowy oraz posiekaną zieleninę i mieszamy
  • Następnie dodajemy pieczarki, sos sojowy oraz mleko, mieszamy i zagotowujemy
  • Na talerz nakładamy makaron, na wierzch kładziemy mięso, a obok brokuły

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia polędwicy z innych rodzajów mięs i ryb.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (180 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Brokuł (100 g)
  • Makaron jaglany (100 g)
  • Mleko kokosowe (40 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Musztarda (15 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka – króliczek

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Jabłko…

WIĘCEJ >

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z kurczaka z miodem

Mięso oczyszczamy i kroimy w większą kostkę Paprykę kroimy w kostkę o podobnej wielkości kawałków mięsa Cukinię kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w ósemki Czosnek obieramy i drobno siekamy Do miski wlewamy sok…

WIĘCEJ >

Jaglanka z dynią

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Kaszę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Jaglankę…

WIĘCEJ >