logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczki z kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym na ryżu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb977068f-26c9-4a29-9231-f382ad1dfebf

Polędwiczki z kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym na ryżu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb977068f-26c9-4a29-9231-f382ad1dfebf

Przygotowanie

  • Kurczaka kroimy w paski
  • Ananasa kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Ryż gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Dodajemy kurczaka, zasmażamy 3-4 minuty
  • Dorzucamy cebulę
  • Zasmażamy przez 2 minuty
  • Dodajemy ananasa
  • Wlewamy mleko kokosowe
  • Gotujemy 10 minut
  • Dodajemy mąkę kokosową
  • Mieszamy i wyłączamy gaz/palnik
  • Nakładamy ryż na talerz
  • na wierzchu kładziemy zawartość patelni 

Rady dietetyka

Na Paleo nie dodajemy ryżu.
Na AIP nie dodajemy ryżu i pieprzu. Zamiast ryżu możemy zrobić „ryż” z kalafiora. Czyli różyczki kalafiora wrzucamy do blendera na 2-3 sekundy, żeby rozdrobnił warzywo na strukturę ryżu, a następnie gotowy „ryż” podsmażamy na tłuszczu przez 2-3 minuty

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 plastry ananasa
  • ½ cebuli
  • ½ szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 50 g ryżu basmati
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego lub smalcu

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Steki z serca wołowego

Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku (…)

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy (…)

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinii

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl