fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwiczki z kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym na ryżu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb977068f-26c9-4a29-9231-f382ad1dfebf-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Polędwiczki z kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym na ryżu

Przygotowanie

  • Kurczaka kroimy w paski
  • Ananasa kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Ryż gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Dodajemy kurczaka, zasmażamy 3-4 minuty
  • Dorzucamy cebulę
  • Zasmażamy przez 2 minuty
  • Dodajemy ananasa
  • Wlewamy mleko kokosowe
  • Gotujemy 10 minut
  • Dodajemy mąkę kokosową
  • Mieszamy i wyłączamy gaz/palnik
  • Nakładamy ryż na talerz
  • na wierzchu kładziemy zawartość patelni 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ananas (świeży) (160 g)
  • Kurczak pierś (150 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Ryż basmati (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Brzydka pasta z soczewicy

Soczewicę gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy lub dusimy w bulionie albo w rozdrobnionym pomidorze. Mieszamy soczewicę wraz z cebulą i przyprawami oraz dodatkiem oliwy z oliwek. Można do…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >