Pomarańcza
Pomarańcza
Przygotowanie
- Pomarańczę umyć i obrać ze skóry
- Podzielić na cząstki
Uwagi
Pomarańczę możesz wykorzystać do przyrządzenia koktajlów oraz ciast (powiązane przepisy).
Autor
Lista składników
- 1 pomarańcza (240 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Schab po poznańsku z kapustą zasmażaną oraz gotowanymi ziemniakami
Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie – około 30 min Kapustę pokroić w cienkie paski Cebulę obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Rozgrzać w garnku łyżkę tłuszczu Wrzucić…
WIĘCEJ >Ciasto bananowe
Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę…
WIĘCEJ >Halibut z sosem chrzanowo-porowym
Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie oprószamy filety skrobią z maranty. Na patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz i smażymy rybę z każdej…
WIĘCEJ >