fbpx
logo
Szukaj
open close

Potrawka gumbo z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb308b329-b956-4a2c-9362-f5c691d8039a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Potrawka gumbo z wołowiną

Przygotowanie

  • Mięso i kiełbasę kroimy w cienkie plastry
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Seler i papryki kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso z kiełbasą i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy cebulę, seler oraz paprykę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (paprykę, sól i pieprz), pomidory i ryż, dolewamy bulion i zagotowujemy, cały czas mieszając
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40-45 minut (aż sos zgęstnieję, a ryż będzie miękki)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wołowiną.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Wołowina polędwica (200 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Kiełbasa chorizo (85 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Ryż basmati (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Ziemniaki pod serową pierzynką

Piekarnik nagrzewamy do temp. 225 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w plastry i układamy na papier Następnie ziemniaki skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do piekarnika na ok….

WIĘCEJ >

Zebra bananowa

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąką jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części Do jednej części dodajemy kako Wszystkie porcje…

WIĘCEJ >

Ziemniaki w pomidorach

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i układamy na papierze Następnie skrapiamy ziemniaki tłuszczem i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do…

WIĘCEJ >