fbpx
Szukaj
open close

Potrawka gumbo z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb308b329-b956-4a2c-9362-f5c691d8039a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Potrawka gumbo z wołowiną

Przygotowanie

  • Mięso i kiełbasę kroimy w cienkie plastry
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Seler i papryki kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso z kiełbasą i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy cebulę, seler oraz paprykę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (paprykę, sól i pieprz), pomidory i ryż, dolewamy bulion i zagotowujemy, cały czas mieszając
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40-45 minut (aż sos zgęstnieję, a ryż będzie miękki)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wołowiną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Wołowina polędwica (200 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Kiełbasa chorizo (85 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Ryż basmati (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pikantne curry z wołowiną

Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (kurkumę), dokładnie mieszamy i wsadzamy (…)

WIĘCEJ >

Duszona wołowina z imbirem

Mięso kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski Dolewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy (…)

WIĘCEJ >

Curry z wołowiną i dynią

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Mięso kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Kremowe curry z wołowiną

Cebulę, czosnek oraz imbir obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy (…)

WIĘCEJ >