Potrawka gumbo z wołowiną
Potrawka gumbo z wołowiną
Przygotowanie
- Mięso i kiełbasę kroimy w cienkie plastry
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Seler i papryki kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso z kiełbasą i smażymy przez ok. 5 minut
- Dodajemy cebulę, seler oraz paprykę i smażymy przez ok. 5 minut
- Dodajemy przyprawy (paprykę, sól i pieprz), pomidory i ryż, dolewamy bulion i zagotowujemy, cały czas mieszając
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40-45 minut (aż sos zgęstnieję, a ryż będzie miękki)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wołowiną.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Wołowina polędwica (200 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Cebula (105 g)
- Kiełbasa chorizo (85 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Ryż basmati (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.