Potrawka z dorsza w pomidorach
Potrawka z dorsza w pomidorach
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w piórka
- Paprykę kroimy w kostkę
- Rybę kroimy na kawałki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy czosnek z papryką i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
- Dodajemy rybę z pomidorami, mieszamy i gotujemy przez ok. 15-20 minut (na małym ogniu)
- Dodajemy przyprawy i mieszamy
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Zieleninę siekamy
- Potrawkę nakładamy na talerz i posypujemy awokado oraz zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z dorszem.
Autor
Lista składników
- Pomidor w puszce (200 g)
- Dorsz atlantycki (świeży) (180 g)
- Awokado (70 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Cebula (25 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Czosnek (5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Dżem z dyni z masłem kokosowym
Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon gotujemy na małym ogniu przez 30 min…
WIĘCEJ >Wiosenny makaron z warzywami
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w grubą kostkę Seler kroimy w grubą kostkę Paprykę kroimy w cienkie paski (gniazdo nasienne usuwamy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…
WIĘCEJ >Dziecięcy omlet – żabka z warzywami
Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony W tym czasie marchewkę obieramy i wycinamy z niej…
WIĘCEJ >Pizza na razowym cieście
Do miski przesiewamy mąki, dodajemy przyprawy (sól) oraz drożdże i mieszamy Dolewamy połowę tłuszczu (oliwy) oraz ciepłą wodę i mieszamy do momentu, aż otrzymamy miękkie ciasto Blat podsypujemy mąką i ugniatamy na nim ciasto przez…
WIĘCEJ >