fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka z karkówki i dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1efd66ef-c98e-4891-91d4-0428f94dc56d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Potrawka z karkówki i dyni

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C
  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę (miąższ usuwamy)
  • Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok 2 cm x 2 cm
  • Pieczarki kroimy w ćwiartki
  • Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy tłuszcz oraz przyprawy, dolewamy wodę i całość delikatnie mieszamy
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 1,5 godz. (po tym czasie sprawdzamy czy dynia i mięso jest miękkie, jeśli nie – pieczemy jeszcze przez ok. 10-15 minut)
  • Potrawkę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (200 g)
  • Wieprzowina karkówka (200 g)
  • Woda (125 ml)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa jarzynowa z topinamburem

Włoszczyznę obieramy i kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy włoszczyznę Dodajemy oczyszczony topinambur Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości ok. 20 – 25 min

WIĘCEJ >

Bananowe kasztanki

Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Selera kroimy w cienkie półksiężyce Pomidorki kroimy na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy…

WIĘCEJ >

Gofry jaglane z amarantusem

Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut Mieszamy go z mąką jaglaną Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietamy, blendujemy Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez kilka minut

WIĘCEJ >