fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka z karkówki i dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1efd66ef-c98e-4891-91d4-0428f94dc56d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Potrawka z karkówki i dyni

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C
  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę (miąższ usuwamy)
  • Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok 2 cm x 2 cm
  • Pieczarki kroimy w ćwiartki
  • Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy tłuszcz oraz przyprawy, dolewamy wodę i całość delikatnie mieszamy
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 1,5 godz. (po tym czasie sprawdzamy czy dynia i mięso jest miękkie, jeśli nie – pieczemy jeszcze przez ok. 10-15 minut)
  • Potrawkę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (200 g)
  • Wieprzowina karkówka (200 g)
  • Woda (125 ml)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka grecka

Myjemy ogórka i pomidory Ogórka obieramy ze skórki Kroimy warzywa i kruszymy fetę Wrzucamy składniki do miski, dodajemy łyżeczkę oliwy i doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i oregano

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół, musztardę, miód…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa – dowolne owoce

Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >