fbpx
logo
Szukaj
open close

Potrawka z serc drobiowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccd5940c8-93b1-4059-a167-a31d952711cb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Potrawka z serc drobiowych

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Serca dokładnie oczyszczamy z białych części
  • Podgardle kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy serca, podgardle oraz przyprawy (poza solą) i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż serca zmienią kolor)
  • Dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut, a następnie odcedzamy
  • Gdy serca zmiękną – odparowujemy wodę, a następnie dodajemy brokuły i mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z serc.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Kurczak serce (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
  • Wieprzowina podgardle (30 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Serca drobiowe z brokułem

Serca dokładnie myjemy i oczyszczamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serc indyczych

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Steki z serca wołowego

Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego

Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i (…)

WIĘCEJ >