fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka z serc drobiowych

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccd5940c8-93b1-4059-a167-a31d952711cb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Potrawka z serc drobiowych

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Serca dokładnie oczyszczamy z białych części
  • Podgardle kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy serca, podgardle oraz przyprawy (poza solą) i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż serca zmienią kolor)
  • Dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut, a następnie odcedzamy
  • Gdy serca zmiękną – odparowujemy wodę, a następnie dodajemy brokuły i mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z serc.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Kurczak serce (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
  • Wieprzowina podgardle (30 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sandacz z puree z kalafiora

Sandacza skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami Kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy go do ryby i przyrządzamy na parze przez około 30-40 minut Kalafior umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować, mieszamy z…

WIĘCEJ >

Żelki borówkowe

Borówki wkładamy do rondelka razem z wodą i zagotowujemy na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10 minut, aż owoce rozpadną się i uzyskamy gęsty borówkowy sos. W trakcie gotowania rozdrabniamy je łyżką….

WIĘCEJ >

Jajecznica – ptaszek

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…

WIĘCEJ >

Sałatka cesarska z kurczakiem

Bułki kroimy w kostkę Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Rozgrzewamy opiekacz i podpiekamy w nim kostki bułki rzez ok. 2-3 minuty (na złotobrązowy kolor), a następnie przenosimy na talerz Każdy kawałek mięsa wkładamy…

WIĘCEJ >