fbpx
logo
Szukaj
open close

Przypieczony stek z parmezanem i rukolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6475a20d-4e14-456c-a626-744464ef90bb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Przypieczony stek z parmezanem i rukolą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Mięso kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/3 ilości)
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Po tym czasie ściągamy cebulę z patelni
  • Zwiększamy ogień, wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 1 minutę z każdej strony
  • Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Do miski z serem wrzucamy rukolę i zieleninę (natkę), dodajemy ocet, przyprawy (pieprz) oraz pozostały tłuszcz i całość delikatnie mieszamy
  • Na talerzu kładziemy mięso, obok sałatkę z rukoli i całość posypujemy cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Masło ziołowe

  • Masło (60 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Steki

  • Wołowina polędwica (350 g)
  • Masło (30 g)
  • Olej słonecznikowy ekologiczny (8 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Tarka do jarzyn, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekane tortille z kurczakiem

Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Pomidory kroimy w kostkę Chili, zieleninę i cebulkę drobno siekamy Mięso odcedzamy i kroimy na małe…

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z ogórkiem kiszonym

Mięso kroimy w paski o grubości ok. 2 cm i długości ok. 5 cm Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-7 minut (aż będzie lekko…

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…

WIĘCEJ >

Gołąbki warzywne – wegańskie

Kapustę kładziemy na desce, wycinamy głąba i wkładamy do garnka z wrzątkiem Parzymy na małym ogniu około 30 min co jakiś czas wyjmując szumówką oddzielające się liście Marchew, pietruszkę i kalarepę obieramy i gotujemy 8…

WIĘCEJ >