fbpx
logo
Szukaj
open close

Razowe bułeczki z serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c73bfa780-a79e-4558-9978-20f24b57bac3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Razowe bułeczki z serem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól
  • Dodajemy tłuszcz i rozcierając palcami łączymy go z mąką
  • Cebulę obieramy
  • Cebulę i sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z mąką i całość dokładnie mieszamy
  • Dolewamy mleko (zostawiamy ok. 2 łyżki) i szybko mieszamy, aby powstało miękkie ciasto
  • Jeśli ciasto będzie zbyt twarde, dolewamy do niego stopniowo pozostałe mleko
  • Z ciasta formujemy kulę i kładziemy ją na oprószonej mąką stolnicy
  • Następnie lekko zagniatamy ciasto, po czym rozpłaszczamy je na placek o grubości ok. 2 cm
  • Z ciasta wycinamy kółka o średnicy ok. 6 cm
  • Następnie układamy kółka na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia bułek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka razowa (500 g)
  • Mleko kokosowe (220 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa z gotowanymi parówkami

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Kokosowa tarta malinowa

Masa malinowa: Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować Dodajemy miód Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik Żelatynę wsypujemy do małej miseczki/szklaneczki i zalewamy 50 ml zimnej wody Mieszamy aż żelatyna się równo wymiesza. Odstawiamy na 2…

WIĘCEJ >

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Purée z marchwi i pasternaku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchew z pasternakami obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy marchew z pasternakiem i smażymy…

WIĘCEJ >