fbpx
logo
Szukaj
open close

Razowe bułeczki z serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c73bfa780-a79e-4558-9978-20f24b57bac3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Razowe bułeczki z serem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól
  • Dodajemy tłuszcz i rozcierając palcami łączymy go z mąką
  • Cebulę obieramy
  • Cebulę i sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z mąką i całość dokładnie mieszamy
  • Dolewamy mleko (zostawiamy ok. 2 łyżki) i szybko mieszamy, aby powstało miękkie ciasto
  • Jeśli ciasto będzie zbyt twarde, dolewamy do niego stopniowo pozostałe mleko
  • Z ciasta formujemy kulę i kładziemy ją na oprószonej mąką stolnicy
  • Następnie lekko zagniatamy ciasto, po czym rozpłaszczamy je na placek o grubości ok. 2 cm
  • Z ciasta wycinamy kółka o średnicy ok. 6 cm
  • Następnie układamy kółka na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia bułek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka razowa (500 g)
  • Mleko kokosowe (220 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Polędwica z pastą awokado

Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dolewamy połowę soku z limonki oraz tłuszcz i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając Wiórki odstawiamy do wystudzenia Do garnka wlewamy szklankę wody, mleko kokosowe, komosę ryżową, syrop klonowy i doprowadzamy do wrzenia Po zagotowaniu…

WIĘCEJ >

Wiosenny makaron z warzywami

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w grubą kostkę Seler kroimy w grubą kostkę Paprykę kroimy w cienkie paski (gniazdo nasienne usuwamy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >