fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki wołowe ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cffae916f-af9e-4bdf-bf3e-f8c95d0eb988
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki wołowe ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wsypujemy mąkę, mieszamy na gładką, jednolitą masę i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Ściągamy patelnię z kuchenki i cały czas mieszając stopniowo dolewamy mleko
  • Ponownie stawiamy patelnię na kuchenkę, dodajemy ser i mieszamy do momentu, aż sos zgęstnieję
  • Mięso kroimy w cienkie plastry
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Plastry mięsa kładziemy na stolnicy i na środek każdego z nich nakładamy sos serowy oraz szpinak, po czym zwijamy mięso w roladki
  • Na talerz wysypujemy bułkę tartą i przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Roladki panierujemy z każdej strony, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 4-10 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (800 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Ser żółty (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Roladki wieprzowe z papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Wkładamy paprykę i pieczemy przez ok. 15 minut Po tym czasie wyciągamy paprykę (…)

WIĘCEJ >

Roladki nadziewane krewetkami

Czosnek obieramy i drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Krewetki drobno siekamy Mięso kroimy poziomo (…)

WIĘCEJ >

Roladki drobiowe z fetą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo na pół, tak aby otrzymać cieńsze filety Następnie (…)

WIĘCEJ >

Kolorowe roladki z kurczaka

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Paprykę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Roladki drobiowe z serem

Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy poziomo na pół, aby otrzymać cieńsze kawałki Każdy kawałek mięsa wkładamy w dwie warstwy folii (…)

WIĘCEJ >