fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki wołowe ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-356
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki wołowe ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wsypujemy mąkę, mieszamy na gładką, jednolitą masę i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Ściągamy patelnię z kuchenki i cały czas mieszając stopniowo dolewamy mleko
  • Ponownie stawiamy patelnię na kuchenkę, dodajemy ser i mieszamy do momentu, aż sos zgęstnieję
  • Mięso kroimy w cienkie plastry
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Plastry mięsa kładziemy na stolnicy i na środek każdego z nich nakładamy sos serowy oraz szpinak, po czym zwijamy mięso w roladki
  • Na talerz wysypujemy bułkę tartą i przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Roladki panierujemy z każdej strony, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 4-10 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (800 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Mleko krowie (100 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło (15 g)
  • Mąka pszenna (12 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak w sosie pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso kroimy wzdłuż na paski (z jednej piersi…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kurczaka z grzybami na bobie

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wlewamy tłuszcz, ocet oraz sos sojowy, dodajemy miód, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso dokładnie oczyszczamy i wkładamy do miski z marynatą, a następnie…

WIĘCEJ >

Pikantna potrawka z bakłażana

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Ciecierzycę odcedzamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Bakłażana kroimy…

WIĘCEJ >