fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki wołowe ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cffae916f-af9e-4bdf-bf3e-f8c95d0eb988
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki wołowe ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wsypujemy mąkę, mieszamy na gładką, jednolitą masę i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Ściągamy patelnię z kuchenki i cały czas mieszając stopniowo dolewamy mleko
  • Ponownie stawiamy patelnię na kuchenkę, dodajemy ser i mieszamy do momentu, aż sos zgęstnieję
  • Mięso kroimy w cienkie plastry
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Plastry mięsa kładziemy na stolnicy i na środek każdego z nich nakładamy sos serowy oraz szpinak, po czym zwijamy mięso w roladki
  • Na talerz wysypujemy bułkę tartą i przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Roladki panierujemy z każdej strony, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 4-10 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy roladki na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (800 g)
  • Szpinak (200 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Ser żółty (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z marchewki i selera z pietruszką i oliwą

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15 minut…

WIĘCEJ >

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Steki z tuńczyka z sezamem

Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Rybę kroimy wzdłuż na pół (tak aby z kawałka powstały dwa cieńsze kawałki) Do miski wsypujemy sezam, dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Następnie przesypujemy…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i nasionami słonecznika

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami

WIĘCEJ >