fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Roladki wieprzowe z papryką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-341
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki wieprzowe z papryką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Wkładamy paprykę i pieczemy przez ok. 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy paprykę z piekarnika, przykrywamy czystą ścierką i odkładamy na ok. 5 minut
  • Następnie ściągamy z papryki skórę i usuwamy pestki, po czym paprykę siekamy i przenosimy do miski
  • Cebulę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy ser, bułkę tartą oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i całość dokładnie mieszamy
  • Na końcu każdego kawałka mięsa nakładamy farsz, zwijamy mięso w roladkę i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 10-12 minut, co jakiś czas obracając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (960 g)
  • Ser kanapkowy (śmietankowy z ziołami) (100 g)
  • Papryka czerwona (60 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Masło (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Bułka tarta (16 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak po indyjsku

Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (mięso najlepiej smażyć partiami) Cebulę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka

Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru.  Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki). Wolnowarzymy co najmniej 6 h…

WIĘCEJ >

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >

Kasza jęczmienna z rodzynkami

W garnku zagotowujemy wodę Kaszę mielimy (np. w blenderze), a następnie przenosimy do garnka z wrzącą wodą, dodajemy sól oraz rodzynki i gotujemy przez ok. 15 minut (na małym ogniu) Dodajemy śmietankę i całość dokładnie…

WIĘCEJ >