fbpx
logo
Szukaj
open close

Roladki wieprzowe z papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5ab29129-26aa-48c7-8823-3a919baad12a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Roladki wieprzowe z papryką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Wkładamy paprykę i pieczemy przez ok. 15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy paprykę z piekarnika, przykrywamy czystą ścierką i odkładamy na ok. 5 minut
  • Następnie ściągamy z papryki skórę i usuwamy pestki, po czym paprykę siekamy i przenosimy do miski
  • Cebulę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy ser, bułkę tartą oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i całość dokładnie mieszamy
  • Na końcu każdego kawałka mięsa nakładamy farsz, zwijamy mięso w roladkę i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 10-12 minut, co jakiś czas obracając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (960 g)
  • Ser kanapkowy (śmietankowy z ziołami) (100 g)
  • Papryka czerwona (60 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Bułka tarta (16 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żurawina

Żurawinę wkładamy do suchego garnka Nastawiamy na bardzo mały ogień Dodajemy miód Gotujemy 30 min  Jeśli jest za rzadkie, gotujemy jeszcze kilka minut (taki dżem ma wyjść)

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty Po tym czasie ściągamy rondel z…

WIĘCEJ >

Krem śliwkowy z cynamonem

Śliwki kroimy w kostkę, przenosimy do miski, zalewamy sokiem z pomarańczy i odstawiamy na ok. 20 minut Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe Jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki do osobnej miski i skrapiamy…

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaki z serem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Połowę ziemniaków dokładnie szorujemy, kroimy na pół, zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na blachę Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut Pozostałe ziemniaki obieramy, kroimy w…

WIĘCEJ >