Roladki wieprzowe z papryką
Roladki wieprzowe z papryką
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Wkładamy paprykę i pieczemy przez ok. 15 minut
- Po tym czasie wyciągamy paprykę z piekarnika, przykrywamy czystą ścierką i odkładamy na ok. 5 minut
- Następnie ściągamy z papryki skórę i usuwamy pestki, po czym paprykę siekamy i przenosimy do miski
- Cebulę drobno siekamy i przenosimy do miski
- Do miski dodajemy ser, bułkę tartą oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i całość dokładnie mieszamy
- Na końcu każdego kawałka mięsa nakładamy farsz, zwijamy mięso w roladkę i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 10-12 minut, co jakiś czas obracając
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (960 g)
- Ser kanapkowy (śmietankowy z ziołami) (100 g)
- Papryka czerwona (60 g)
- Cebula dymka (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Bułka tarta (16 g)
- Tymianek suszony (1.5 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kotlety jagnięce w miętowej glazurze
Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty Po tym czasie ściągamy rondel z…
WIĘCEJ >Krem śliwkowy z cynamonem
Śliwki kroimy w kostkę, przenosimy do miski, zalewamy sokiem z pomarańczy i odstawiamy na ok. 20 minut Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe Jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki do osobnej miski i skrapiamy…
WIĘCEJ >Pieczone ziemniaki z serem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Połowę ziemniaków dokładnie szorujemy, kroimy na pół, zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na blachę Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut Pozostałe ziemniaki obieramy, kroimy w…
WIĘCEJ >