fbpx
logo
Szukaj
open close

Rosół z kury

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c65d25328-4961-4c1c-8a81-0a531ecd34c2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rosół z kury

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, dzielimy na porcję i wkładamy do garnka
  • Wlewamy zimną wodę i zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Warzywa obieramy i kroimy na kawałki
  • Do garnka dodajemy warzywa, grzyby oraz wszystkie przyprawy i gotujemy przez ok. 1 godz. na bardzo małym ogniu
  • Po tym czasie rosół przecedzamy, marchewkę kroimy w plasterki, grzyby w paski i dodajemy z powrotem do zupy
  • Rosół podajemy posypany świeżą zieleniną
  • Opcjonalnie możemy podawać rosół z makaronem i przyprawiony maggi

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia rosołów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (2500 ml)
  • Kura tuszka (1500 g)
  • Seler korzeń (125 g)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Por (70 g)
  • Podgrzybek suszony (3 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Roladki wieprzowe z pistacjami

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę i orzechy drobno siekamy Mięso kroimy na kotlety Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Papryka nadziewana ryżem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wsypujemy orzechy i smażymy przez ok. 2-4 minuty (do momentu, aż zrobią się złote) Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Mięso mielone z indyka

Szczypiorek drobno siekamy Patelnię smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy Na patelnię wrzucamy szczypiorek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 3-4 minuty, cały czas mieszając, aby mięso nie połączyło się w…

WIĘCEJ >

Rosół drobiowy

Kurę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i moczymy przez ok. 2 godz. W osobnym garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wkładamy kurę, zagotowujemy i wylewamy wodę Marchew, seler, pietruszkę oraz por obieramy i kroimy na…

WIĘCEJ >