fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rosół z pulpetami z dorsza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb7522175-e881-4086-8ba2-f58cb77c05ef
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Rosół z pulpetami z dorsza

Przygotowanie

  • Rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia
  • Wkładamy rybę i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Następnie wyciągamy rybę z rosołu i odkładamy do miski
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Rybę rozgniatamy widelcem na drobne kawałki
  • Dodajemy podsmażoną cebulę, zieleninę, bułkę tartą, przyprawy oraz wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy rybnej formujemy pulpety wielkości większej od brukselki
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Wkładamy pulpety i gotujemy przez ok. 6-7 minut, a następnie wyciągamy łyżką cedzakową
  • Pulpety podajemy z rosołem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania pulpetów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Rosół z gęsi (1500 ml)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (1000 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Bułka tarta (55 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Koper (świeży) (24 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Łyżka cedzakowa, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

Polędwiczkę przyprawiamy solą, pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, następnie grillujemy, kroimy w cienkie plastry. Kalarepę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy pokrojone na połówki oliwki, posiekaną nać pietruszki, cebulę, skrapiamy octem,…

WIĘCEJ >

Budyń jaglany

Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…

WIĘCEJ >

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >

Surówka z kiszonej kapusty

Jabłko i marchewka ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i skrapiamy oliwą.

WIĘCEJ >