fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rosół z pulpetami z dorsza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb7522175-e881-4086-8ba2-f58cb77c05ef
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rosół z pulpetami z dorsza

Przygotowanie

  • Rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia
  • Wkładamy rybę i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Następnie wyciągamy rybę z rosołu i odkładamy do miski
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Rybę rozgniatamy widelcem na drobne kawałki
  • Dodajemy podsmażoną cebulę, zieleninę, bułkę tartą, przyprawy oraz wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy rybnej formujemy pulpety wielkości większej od brukselki
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Wkładamy pulpety i gotujemy przez ok. 6-7 minut, a następnie wyciągamy łyżką cedzakową
  • Pulpety podajemy z rosołem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania pulpetów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Rosół z gęsi (1500 ml)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (1000 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Bułka tarta (55 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Koper (świeży) (24 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Łyżka cedzakowa, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Zupa paprykowo-kalarepowa

Do garnka wlewamy bulion Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Paprykę kroimy w kostkę i przenosimy…

WIĘCEJ >

Krem z jarmużu

Jarmuż umieszczamy w garnku Dodajemy dwie szklanki wody Podgrzewamy Dusimy przez 10 minut Dodajemy przyprawy, ser i masło i gotujemy przez kolejne 10 minut Gorącą zupę zdejmujemy z ognia, blendujemy i podajemy 

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >