fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryba z patelni po tajsku

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-254
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryba z patelni po tajsku

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do rondla wlewamy sos chili, sos sojowy oraz sok z limonki i gotujemy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Rybę obtaczamy w mące, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony
  • Usmażoną rybę przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Następnie rybę nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Sos chili (słodki) (60 g)
  • Mąka kukurydziana (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś kaczki z żurawiną i ziemniakami

Pierś kaczki z żurawiną Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C (z funkcją grzania góra-dół) Skórę piersi kaczki lekko nacinamy pod skosem w dwie strony (tak aby powstały drobne rąby na połowę głębokości skóry) Następnie…

WIĘCEJ >

Sakiewki ze schabu nadziewane orzechami i gruszkami w sosie kokosowo-gruszkowym

Dzień wcześniej wkładamy orzechy do jakiegoś pojemnika / miski i zalewamy zimna wodą Orzechy przekładamy na sito i odcedzamy z wody Jedną gruszkę przekrawamy na 4 części i usuwamy gniazdo nasienne Drugą gruszkę obieramy, przekrajamy,…

WIĘCEJ >

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kawałki bagietki, a na nich układamy ser Blachę…

WIĘCEJ >

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…

WIĘCEJ >