Ryba z patelni po tajsku
Ryba z patelni po tajsku
Przygotowanie
- Zieleninę drobno siekamy
- Do rondla wlewamy sos chili, sos sojowy oraz sok z limonki i gotujemy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
- Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Rybę obtaczamy w mące, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony
- Usmażoną rybę przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
- Następnie rybę nakładamy na talerze i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
- Sos chili (słodki) (60 g)
- Mąka kukurydziana (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sok z limonki (bio) (12 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Kolendra (świeża) (6 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.