fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryba z patelni po tajsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca020ab17-1607-4dbc-9790-67eef1fd8b26
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryba z patelni po tajsku

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do rondla wlewamy sos chili, sos sojowy oraz sok z limonki i gotujemy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Rybę obtaczamy w mące, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony
  • Usmażoną rybę przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Następnie rybę nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Sos chili (słodki) (60 g)
  • Mąka kukurydziana (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Duszona wołowina z imbirem

Mięso kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski Dolewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy na ok. 30 minut Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z warzywami

Pora i marchewkę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa Dusimy kilka min na średnim ogniu Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do…

WIĘCEJ >

Chrupiąca tempura

Rybę oczyszczamy i kroimy na kawałki Dynię obieramy i kroimy w plastry Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy, ale ogonki zostawiamy) Na brzuchach krewetek robimy 3 płytkie nacięcia Cebulę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >