fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryba z patelni po tajsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca020ab17-1607-4dbc-9790-67eef1fd8b26
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryba z patelni po tajsku

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do rondla wlewamy sos chili, sos sojowy oraz sok z limonki i gotujemy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Rybę obtaczamy w mące, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony
  • Usmażoną rybę przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Następnie rybę nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Sos chili (słodki) (60 g)
  • Mąka kukurydziana (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Roladki wołowe ze szpinakiem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wsypujemy mąkę, mieszamy na gładką, jednolitą masę i smażymy przez ok. 1 minutę Ściągamy patelnię z kuchenki i cały czas mieszając stopniowo…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – lama

Z kromki chleba wycinamy kawałki na kształt lamy (tak jak na załączonym obrazku) Ser kroimy na cienkie paski Ogórka kroimy na kawałki na kształt koła i pół koła Z rzodkiewki wycinamy małe plastry Z oliwki…

WIĘCEJ >

Omlet z grzybami

Marchewkę kroimy w słupki, a grzyby w kostkę Smażymy na maśle przez 15 minut W tym czasie mieszamy jajka z mlekiem kokosowym, oliwą i solą Wylewamy masę jajeczną na grzyby Gdy jajko od spodu się…

WIĘCEJ >

Sałatka z melona z miętą

Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 minut (aby połowa płynu wyparowała) Następnie przelewamy syrop do miski i odstawiamy na ok. 5 minut do ostygnięcia Dodajemy sok z limonki oraz posiekaną…

WIĘCEJ >