Ryżanka z truskawkami
Ryżanka z truskawkami
Przygotowanie
- Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez około 15 minut
- Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrytol i wiórki kokosowe
- Gotujemy jeszcze przez chwilę (najlepiej do momentu, gdy wiórki i ryż pochłoną większość wody
- Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego nierafinowanego i mieszamy
- Można jeść ciepłe lub odstawić do lodówki do ochłodzenia
- Przyozdabiamy wedle uznania truskawkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Ryżankę warto zjeść na zimno nie tylko ze względu na lepszy smak, ale również ze względu na proces powstawania skrobi opornej, która karmi pożyteczne bakterie w naszych jelitach.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych ryżanek.
Autor
Lista składników
- Woda (125 ml)
- Truskawka (100 g)
- Ryż basmati (50 g)
- Wiórki kokosowe (12 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Erytrol (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.