Sałatka caprese
Sałatka caprese
Przygotowanie
- Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry
- Zieleninę drobno siekamy
- Na talerzu układamy plasterki pomidorów i mozzarelli, przekładając jedne drugimi
- Całość skrapiamy sosem, posypujemy zieleniną i oprószamy przyprawami (solą pieprzem)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor malinowy (500 g)
- Ser Mozzarella (500 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Bazylia (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kurczak w porach ze szparagami
Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy) Mięso kroimy w paski Por kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek…
WIĘCEJ >Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej
Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Połowę ilości malin blendujemy na jednolitą konsystencję Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w plastry Na patelni…
WIĘCEJ >Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem
Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…
WIĘCEJ >Sałatka ze szpinakiem, awokado, jajkiem i ogórkiem
Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 6-8 minut (na twardo) Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki Ogórka kroimy w pół plastry Do miski wkładamy wszystkie warzywa Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupki (jak…
WIĘCEJ >