fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka caprese

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9fbec241-dce6-4b14-8e9c-30973ab7884e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka caprese

Przygotowanie

  • Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na talerzu układamy plasterki pomidorów i mozzarelli, przekładając jedne drugimi
  • Całość skrapiamy sosem, posypujemy zieleniną i oprószamy przyprawami (solą pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor malinowy (500 g)
  • Ser Mozzarella (500 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak w porach ze szparagami

Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy) Mięso kroimy w paski Por kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek…

WIĘCEJ >

Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Połowę ilości malin blendujemy na jednolitą konsystencję Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w plastry Na patelni…

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem, awokado, jajkiem i ogórkiem

Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 6-8 minut (na twardo) Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki Ogórka kroimy w pół plastry Do miski wkładamy wszystkie warzywa Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupki (jak…

WIĘCEJ >