Sałatka cesarska
Sałatka cesarska
Przygotowanie
- Jaja wkładamy do rondla, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 10 minut od momentu, aż woda zacznie wrzeć
- Następnie wyciągamy jaja z rondla i odkładamy do ostygnięcia
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Do miski wlewamy jogurt i sok z cytryny, dodajemy czosnek i całość dokładnie mieszamy
- Anchois drobno siekamy
- Do osobnej miski wkładamy porwaną sałatę i anchois, dodajemy dressing jogurtowy i mieszamy
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Jaja obieramy i kroimy w ćwiartki
- Sałatkę nakładamy na talerze, na wierzch kładziemy jaja i całość posypujemy serem oraz przyprawami (pierzem)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Sałata karbowana (50 g)
- Sałata lollo rosso (50 g)
- Papryka szpiczasta Ramiro (50 g)
- Ogórek długi (50 g)
- Cebula czerwona (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.