fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka cesarska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0b288630-2f0e-4eef-a0cf-72812234c257
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka cesarska

Przygotowanie

  • Jaja wkładamy do rondla, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 10 minut od momentu, aż woda zacznie wrzeć
  • Następnie wyciągamy jaja z rondla i odkładamy do ostygnięcia
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Do miski wlewamy jogurt i sok z cytryny, dodajemy czosnek i całość dokładnie mieszamy
  • Anchois drobno siekamy
  • Do osobnej miski wkładamy porwaną sałatę i anchois, dodajemy dressing jogurtowy i mieszamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Jaja obieramy i kroimy w ćwiartki
  • Sałatkę nakładamy na talerze, na wierzch kładziemy jaja i całość posypujemy serem oraz przyprawami (pierzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Sałata karbowana (50 g)
  • Sałata lollo rosso (50 g)
  • Papryka szpiczasta Ramiro (50 g)
  • Ogórek długi (50 g)
  • Cebula czerwona (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Risotto z trzech rodzajów ryżu

Ryż dziki i brązowy gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 40 minut, a następnie odcedzamy Paprykę i pieczarki kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na…

WIĘCEJ >

Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami

Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…

WIĘCEJ >

Ziemniaki w mundurkach

Ziemniaki dokładnie szorujemy, a następnie gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie przenosimy ziemniaki na talerz i podajemy z masłem

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >