fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka owocowa ze słodką polewą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5ff60400-ba59-4cfb-80eb-d4e5149ab12b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka owocowa ze słodką polewą

Przygotowanie

  • Ananasa, mango i banany obieramy
  • Ananasa i mango kroimy w kostkę, a banana w plasterki
  • Do miski wkładamy owoce mrożone i odstawiamy do rozmrożenia, gdy zmiękną – przenosimy je razem z sokiem do robota kuchennego
  • Dodajemy do nich cukier puder oraz sok z cytryny i miksujemy na gładką masę
  • Mieszankę przelewamy przez drobne sitko do miski, przykrywamy miskę folią i wstawiamy do lodówki (taką polewę możemy przygotować dzień wcześniej)
  • Do misek nakładamy pozostałe owoce i polewamy polewą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek owocowych.

Możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ananas (400 g)
  • Mango (280 g)
  • Banan (240 g)
  • Borówka mrożona (100 g)
  • Jeżyna mrożona (100 g)
  • Malina mrożona (100 g)
  • Truskawka mrożona (100 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (40 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Robot kuchenny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało) Dusimy 10 min Wyłączamy palnik Czekamy…

WIĘCEJ >

Napój jogurtowy z miętą

Miętę drobno siekamy Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i razem krótko blendujemy

WIĘCEJ >

Czekoladowy pudding

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Do miski wsypujemy 2/3 ilości cukru, dodajemy tłuszcz i ucieramy mikserem przez ok. 2-3 minuty, do momentu powstania kremowej masy Do masy wybijamy jaja…

WIĘCEJ >

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, chili oraz przyprawy (ziele angielskie) i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >