Sałatka śledziowa z buraczkiem
Sałatka śledziowa z buraczkiem
Przygotowanie
- Śledzie moczymy w zimnej wodzie tak długo, aż będą odpowiednio słone
- Następnie śledzie osuszamy i kroimy na małe kawałki
- Buraka i ogórki kroimy w kostkę
- Jabłko obieramy i kroimy w ćwiartki, a następnie w cienkie plasterki (gniazdo nasienne usuwamy)
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie krążki
- Wszystkie składniki wrzucamy do miski
- Pozostałe składniki razem mieszamy i polewamy sałatkę sosem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Śledź marynowany (sklepowy) (250 g)
- Jabłko winne (180 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Cebula (105 g)
- Burak ugotowany (90 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Musztarda (10 g)
- Koper (świeży) (6 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.