fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z ryżem, kukurydzą i ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c41053961-8b6d-4bcf-8f25-135f084b66df
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z ryżem, kukurydzą i ziołami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy paprykę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (paprykę) i całość dokładnie mieszamy, a następnie ściągamy patelnię z kuchenki
  • Ryż odcedzamy i przenosimy do miski
  • Zawartość patelni przenosimy do miski z ryżem i całość dokładnie mieszamy
  • Dodajemy zieleninę oraz sok z cytryny i ponownie dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Ryż możesz wymienić na dowolny, inny lub na kaszę np. jęczmienną.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ryż brązowy (300 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (200 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z indykiem w sosie sojowym

Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Do rondla wrzucamy cebulę, imbir z czosnkiem, skórkę pomarańczową i przyprawy (anyż), wlewamy sos sojowy oraz wodę (1,5 l wody na 800 g mięsa) i doprowadzamy do wrzenia…

WIĘCEJ >

Omlet z kiełkami

Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą. Resztę składników dokładnie mieszamy razem. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami i smażymy do ścięcia jajka (najlepiej z dwóch stron).

WIĘCEJ >

Ananas

Ananasa obrać i pokroić w kostkę

WIĘCEJ >

Jaja na twardo i surówka z rukoli

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w grubą kostkę Ogórka i rzodkiewkę kroimy w pół plastry Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy tłuszcz oraz…

WIĘCEJ >