fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka śledziowa z cukinią, oliwkami i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccf2b40cb-1213-4a02-8948-814b0e2f2627
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka śledziowa z cukinią, oliwkami i cebulą

Przygotowanie

  • Rybę na kawałki
  • Pomidory kroimy w paski
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Rybę z warzywami wkładamy do miski i skrapiamy tłuszczem, a obok kładziemy kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Śledź marynowany (sklepowy) (150 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Rukola (20 g)
  • Liść buraka (boćwina) (20 g)
  • Olej lniany nierafinowany (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina z wieprzowiną w cieście

Mięso (łopatkę) kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy mięso (łopatkę) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Boczek kroimy w kostkę Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie teriyaki

Mięso kroimy w paski Do miski wlewamy sos sojowy, ocet i tłuszcz (olej), dodajemy cukier i całość dokładnie mieszamy do momentu, aż cukier się rozpuści Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy mięso i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Krewetki czosnkowo-migdałowe

Zieleninę drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę oraz przyprawy…

WIĘCEJ >