Sałatka śledziowa z cukinią, oliwkami i cebulą
Sałatka śledziowa z cukinią, oliwkami i cebulą
Przygotowanie
- Rybę na kawałki
- Pomidory kroimy w paski
- Cukinię kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka
- Rybę z warzywami wkładamy do miski i skrapiamy tłuszczem, a obok kładziemy kromki chleba
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Śledź marynowany (sklepowy) (150 g)
- Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
- Rukola (20 g)
- Liść buraka (boćwina) (20 g)
- Olej lniany nierafinowany (10 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wołowina z wieprzowiną w cieście
Mięso (łopatkę) kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy mięso (łopatkę) i smażymy przez…
WIĘCEJ >Zielona zimowa zupa
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Boczek kroimy w kostkę Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy…
WIĘCEJ >Kurczak w sosie teriyaki
Mięso kroimy w paski Do miski wlewamy sos sojowy, ocet i tłuszcz (olej), dodajemy cukier i całość dokładnie mieszamy do momentu, aż cukier się rozpuści Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy mięso i smażymy przez…
WIĘCEJ >Krewetki czosnkowo-migdałowe
Zieleninę drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę oraz przyprawy…
WIĘCEJ >