fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z czerwoną fasolą i tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceb151806-33e1-4336-970f-b88bed41957e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z czerwoną fasolą i tuńczykiem

Przygotowanie

Sos

  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i potrząsamy nim do momentu, aż uzyskamy jednolitą konsystencję sosu

Sałatka

  • Jaja gotujemy na twardo (ok. 7-8 minut), następnie odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
  • Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni przez ok. 1-2 minuty
  • Kukurydzę i fasolę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Jaja obieramy ze skorupy i kroimy w ósemki
  • Wszystkie składniki (poza jajami i słonecznikiem) wrzucamy do miski, dolewamy sos i mieszamy
  • Na wierzch kładziemy jaja i delikatnie mieszamy
  • Wierzch sałatki posypujemy słonecznikiem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

Sos

  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Musztarda (10 g)
  • Olej lniany nierafinowany (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Sałatka

  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Tuńczyk w sosie własnym (140 g)
  • Sałata rzymska (100 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (85 g)
  • Cebula czerwona (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku, Sitko, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Camembert na ciepło z sałatką

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Awokado obieramy i kroimy w paski Na talerzu rozkładamy sałaty, układamy pozostałe warzywa i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Surówka z czerwonej kapusty z granatem Kapustę siekamy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy sól i mieszamy Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Suszone owoce drobno kroimy i przenosimy do miski Całość…

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym łososiem

Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy Ze szparagów i grochu odcinamy końcówki, a następnie gotujemy warzywa we wrzącej wodzie przez ok. 1-2 minuty Warzywa odcedzamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczaka i jabłek

Pierś z kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut Następnie po ostudzeniu kroimy w kostkę Selera i awokado kroimy w kostkę Jabłko obieramy i także kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w…

WIĘCEJ >