fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kurczakiem, awokado i pomidorkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8b3e9ea-a200-40fe-8466-becccbf47b23
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z kurczakiem, awokado i pomidorkami

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (łój)
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Mięso przenosimy na deskę i kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa oraz mięso i całość skrapiamy tłuszczem (oliwą z oliwek) i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Sałata karbowana (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Baranina łój (12 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

Cukinię umyć i pokroić w plastry Rozgrzać patelnię z tłuszczem Usmażyć plastry cukinii z każdej strony Pomidorki przekroić na pół Paprykę pokroić w paski Z cykorii porozdzielać liście Usmażoną cukinię położyć na talerzu Obok położyć…

WIĘCEJ >

Dorsz w mleku kokosowym

Filety z dorsza solimy i pieprzymy Rozgrzewamy olej na patelni i krótko smażymy filety Ubijamy w misce mleko kokosowe, curry i kurkumę. Wlewamy na patelnię z dorszem, przykrywamy i dusimy 5 minut Obracamy filety i…

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >