fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z wędzonego pstrąga z burakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cddbf9007-9e8e-4364-8348-53975ba85cc4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z wędzonego pstrąga z burakami

Przygotowanie

  • Do słoika wlewamy tłuszcz i wodę, dodajemy musztardę i słodzik, zakręcamy słoik i całość dokładnie mieszamy
  • Rybę rwiemy na kawałki
  • Buraki kroimy w pół plastry
  • Do miski wkładamy rukolę, dodajemy sos i mieszamy
  • Następnie przenosimy rukolę na talerz, na wierzch układamy buraki z rybą i całość posypujemy kaparami i pestkami, obok sałatki kładziemy kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki czerwoną cebulę.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (150 g)
  • Pomidor (140 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Rukola (20 g)
  • Woda (15 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sezam biały (10 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Erytrol (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ziemniaki w sosie tatarskim

Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ogórka kroimy w drobną kostkę Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do…

WIĘCEJ >

Wielkanoc na talerzu

Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty (na twardo) Chleb pieczemy w tosterze na grzanki Z sera wycinamy kawałki na kształt zajączków i pisklaków Paprykę kroimy w drobną kostkę Ogórka kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Antrykot wołowy z pieprzem

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dolewamy tłuszcz, dodajemy przypraw (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do miski, dokładnie nacieramy marynatą i odstawiamy…

WIĘCEJ >

Zupa z mięsem i grzybami Mun

Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka Do garnka wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 30-40 minut Po tym czasie dodajemy grzyby i gotujemy…

WIĘCEJ >