fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z wędzonego pstrąga z burakami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z wędzonego pstrąga z burakami

Przygotowanie

  • Do słoika wlewamy tłuszcz i wodę, dodajemy musztardę i słodzik, zakręcamy słoik i całość dokładnie mieszamy
  • Rybę rwiemy na kawałki
  • Buraki kroimy w pół plastry
  • Do miski wkładamy rukolę, dodajemy sos i mieszamy
  • Następnie przenosimy rukolę na talerz, na wierzch układamy buraki z rybą i całość posypujemy kaparami i pestkami, obok sałatki kładziemy kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pstrąg łososiowy – tęczowy wędzony (150 g)
  • Burak ugotowany (140 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Rukola (20 g)
  • Kapary (20 g)
  • Woda (15 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pestki dyni obrane (10 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Erytrol (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wiosenna zapiekanka z kurczaka

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchewkę, ziemniaki i pieczarki dokładnie oczyszczamy Ziemniaki kroimy na pół Pomidory kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Kremowy indyk zapiekany z serem

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Zieleninę drobno siekamy Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut, a następnie pozostawiamy mięso…

WIĘCEJ >

Bagietka z szynką, serem, sałatą i papryką

Bagietkę kroimy wzdłuż na pół Obie połówki bagietki smarujemy tłuszczem Paprykę kroimy w paski Na jedną połówkę układamy wszystkie składniki, posypujemy przyprawami i przykrywamy drugą połówką bagietki

WIĘCEJ >

Figi świeże

Figi myjemy, obieramy ze skóry Kroimy dowolnie, np. w plastry

WIĘCEJ >