fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z wędzonego pstrąga z burakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cddbf9007-9e8e-4364-8348-53975ba85cc4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z wędzonego pstrąga z burakami

Przygotowanie

  • Do słoika wlewamy tłuszcz i wodę, dodajemy musztardę i słodzik, zakręcamy słoik i całość dokładnie mieszamy
  • Rybę rwiemy na kawałki
  • Buraki kroimy w pół plastry
  • Do miski wkładamy rukolę, dodajemy sos i mieszamy
  • Następnie przenosimy rukolę na talerz, na wierzch układamy buraki z rybą i całość posypujemy kaparami i pestkami, obok sałatki kładziemy kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Opcjonalnie możesz dodać do sałatki czerwoną cebulę.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (150 g)
  • Pomidor (140 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Rukola (20 g)
  • Woda (15 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sezam biały (10 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Erytrol (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ozorek wieprzowy w sosie bakaliowym

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – zajączek, kotek i piesek

Z kromki chleba wycinamy kółka, które następnie smarujemy serem topionym Ogórka kroimy w paski Z sera żółtego wycinamy kółko Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt promieni słońca, uszek i wąsów Oliwkę kroimy…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana z szynką

Kalafior podzielić na małe różyczki Ziemniaki pokroić w kostkę Szynkę pokroić w paseczki Czosnek obrać i posiekać jak najdrobniej Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski Dodać oliwę, musztardę Posolić i popieprzyć, zamieszać

WIĘCEJ >

Rożki z fetą i szpinakiem

Szpinak dokładnie oczyszczamy i kroimy na kawałki, a następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 1 minutę (aby zmiękł, lecz nie stracił koloru) Następnie szpinak odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą, po czym znów odsączamy…

WIĘCEJ >