fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z wołowiną i pesto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cefefe73c-a4a4-47fa-940d-62c4931bdb9e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z wołowiną i pesto

Przygotowanie

  • Orzechy prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Do blendera dodajemy zieleninę (bazylię) oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość blendujemy tak, aby pozostały widoczne kawałki składników
  • Dolewamy tłuszcz i blendujemy całość na jednolitą masę, a następnie przenosimy zawartość blendera do miski
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z pesto i całość dokładnie mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (sola i pieprzem), kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Następnie odkładamy mięso na talerz, przykrywamy folią i czekamy przez ok. 5 minut
  • Po tym czasie kroimy mięso cienko w poprzek włókien
  • Na talerzach rozkładamy sałaty, na wierzchu układamy kawałki mięsa i całość polewamy pesto

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Opcjonalnie możesz posypać sałatkę serem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Sałata karbowana (200 g)
  • Rukola (200 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Orzechy piniowe (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Bazylia (świeża) (24 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Miska, Patelnia, Praska do czosnku, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Kapustę szatkujemy Cukinię kroimy w kostkę Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę Do garnka wrzucamy wszystkie warzywa (poza cukinią), zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia…

WIĘCEJ >

Gruszki z kruszonką i cynamonem

Gruszki obieramy i kroimy na kawałki Migdały wsypujemy do blendera i mielimy Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy sok jabłkowy, dodajemy gruszki i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10-12 minut (bez przykrycia) Zawartość…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango i żółtek

Mango obieramy ze skóry, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosowa Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Portobello ze świeżymi warzywami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki na papier i smarujemy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5-10…

WIĘCEJ >