Sałatka z ziemniaków z ziołami

Sałatka z ziemniaków z ziołami
Przygotowanie
- Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 25 minut (do miękkości)
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski
- Do miski dolewamy tłuszcz i ocet, dodajemy musztardę i całość dokładnie mieszamy
- Ziemniaki odcedzamy, przenosimy z powrotem do garnka i kilkakrotnie potrząsamy, tak aby ziemniaki się rozpadły
- Następnie przenosimy ziemniaki do miski, dodajemy sos i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatki.
Autor
Lista składników
- Ziemniak młody (800 g)
- Musztarda (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
- Koper (świeży) (6 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Czosnek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.