fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z ziemniaków z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c62ba2187-08a7-4d18-ab05-2186c63b658a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z ziemniaków z ziołami

Przygotowanie

  • Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 25 minut (do miękkości)
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dolewamy tłuszcz i ocet, dodajemy musztardę i całość dokładnie mieszamy
  • Ziemniaki odcedzamy, przenosimy z powrotem do garnka i kilkakrotnie potrząsamy, tak aby ziemniaki się rozpadły
  • Następnie przenosimy ziemniaki do miski, dodajemy sos i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak młody (800 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi duszone z pulpetami wieprzowymi w sosie kokosowym

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Mięso kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – zajączek, kotek i piesek

Z kromki chleba wycinamy kółka, które następnie smarujemy serem topionym Ogórka kroimy w paski Z sera żółtego wycinamy kółko Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt promieni słońca, uszek i wąsów Oliwkę kroimy…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – ptaszek, sówka i lisek

Ptaszek Z chleba wycinamy kółko Jabłko kroimy w pół plastry Truskawkę kroimy w plastry i na kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i odkrawamy plaster i kawałek na kształt noska Ogórka kroimy w plastry Wszystkie…

WIĘCEJ >

Kurczak po indyjsku

Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (mięso najlepiej smażyć partiami) Cebulę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >