fbpx
logo
Szukaj
open close

Schab w kokosowej panierce z kalafiorem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1dfb50c3-39d8-4dce-a7e3-4e4cd0ff06d7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Schab w kokosowej panierce z kalafiorem

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12 minut (do miękkości)
  • Mięso z każdej strony posypujemy przyprawami, a następnie obtaczamy w mące kokosowej
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
  • Kładziemy mięso z smażymy z każdej strony przez ok. 2-3 minuty
  • Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy
  • Na talerz nakładamy kalafior, który polewamy czosnkowym tłuszczem, a obok kładziemy mięso

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia schabu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalafior (200 g)
  • Wieprzowina schab (surowy) (180 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę (…)

WIĘCEJ >

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę (…)

WIĘCEJ >

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Schab po poznańsku z kapustą zasmażaną oraz gotowanymi ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie – około 30 min Kapustę pokroić w cienkie paski Cebulę (…)

WIĘCEJ >