fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Schab w kokosowej panierce z kalafiorem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Schab w kokosowej panierce z kalafiorem

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12 minut (do miękkości)
  • Mięso z każdej strony posypujemy przyprawami, a następnie obtaczamy w mące kokosowej
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
  • Kładziemy mięso z smażymy z każdej strony przez ok. 2-3 minuty
  • Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy
  • Na talerz nakładamy kalafior, który polewamy czosnkowym tłuszczem, a obok kładziemy mięso

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia schabu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalafior (200 g)
  • Wieprzowina schab (surowy) (180 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do…

WIĘCEJ >

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…

WIĘCEJ >

Kanapki z pasztetem i awokado

Awokado obieramy i kroimy w paski Kromki chleba smarujemy pasztetem, na wierzch układamy plastry awokado i całość posypujemy nasionami

WIĘCEJ >

Hinduski ryż z kurczakiem biryani

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Mięso obieramy ze skóry Pomidory kroimy w drobną kostkę Ryż wysypujemy na sito i płuczemy pod zimną wodą do momentu, aż woda będzie przejrzysta Piekarnik rozgrzewamy do temp….

WIĘCEJ >