Schab w kokosowej panierce z kalafiorem
Schab w kokosowej panierce z kalafiorem
Przygotowanie
- Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12 minut (do miękkości)
- Mięso z każdej strony posypujemy przyprawami, a następnie obtaczamy w mące kokosowej
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej)
- Kładziemy mięso z smażymy z każdej strony przez ok. 2-3 minuty
- Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy
- Na talerz nakładamy kalafior, który polewamy czosnkowym tłuszczem, a obok kładziemy mięso
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia schabu.
Autor
Lista składników
- Kalafior (200 g)
- Wieprzowina schab (surowy) (180 g)
- Mąka kokosowa (12 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól himalajska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Dziecięca jajecznica – ptaszek z warzywami
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…
WIĘCEJ >Puree z cukinii z szynką dojrzewającą
Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką
WIĘCEJ >Kanapki dziecięce – sówka i miś z owocami
Sówka Z kanapek wycinamy kawałki na kształt sówki Ogórka kroimy na kawałki, wycinamy plastry na oczy i małe kulki na listki Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na nos i pazury Wszystkie składniki układamy…
WIĘCEJ >Ryż, dynia, jabłko, orzechy, miód
Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jabłko obieramy…
WIĘCEJ >