fbpx
logo
Szukaj
open close

Smakowite babeczki serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c47a9276f-1320-4818-a28c-6661e1668676
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smakowite babeczki serowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem (oliwą)
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko oraz wodę i całość dokładnie mieszamy widelcem
  • Do rondla wkładamy tłuszcz (masło) i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści, a następnie przelewamy do miski z mieszaniną
  • Do miski dosypujemy mąkę i całość dokładnie mieszamy (masa powinna być nieco grudkowata)
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z mieszaniną
  • Następnie dodajemy musztardę oraz tabasco i całość dokładnie mieszamy
  • Foremkę do babeczek wypełniamy ciastem do 1/4 wysokości i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
  • Po tym czasie zmniejszamy temp. piekarnika do 180 st. C i pieczemy jeszcze przez ok. 15 minut
  • Foremkę z babeczkami kładziemy na ruszt i nakłuwamy każdą z nich, aby uwolnić parę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 babeczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Mąka razowa (50 g)
  • Woda (45 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Musztarda (8 g)
  • Tabasco (1 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Miska, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Udka kurczaka z cytryną i czosnkiem

Udka obieramy ze skóry i przenosimy do miski Czosnek obieramy i dodajemy do miski z udkami Do miski z udkami dodajemy tłuszcz, sok i skórkę z cytryny oraz przyprawy (liście laurowe) i całość dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinią i marchewką

Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z zieleniną Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem Arkusz ciasta składamy na pół, kładziemy na…

WIĘCEJ >

Sojowe kotlety mielone

Kotlety sojowe moczymy w bulionie warzywnym lub wodzie z sosem sojowym/solą przez 5-6 minut, aż nie będzie twardych części. Pieczywo moczymy przez chwilę w wodzie, a następnie odciskamy nadmiar płynu. Cebulę kroimy bardzo drobno, czosnek…

WIĘCEJ >