fbpx
logo
Szukaj
open close

Smakowite babeczki serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c47a9276f-1320-4818-a28c-6661e1668676
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smakowite babeczki serowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem (oliwą)
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko oraz wodę i całość dokładnie mieszamy widelcem
  • Do rondla wkładamy tłuszcz (masło) i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści, a następnie przelewamy do miski z mieszaniną
  • Do miski dosypujemy mąkę i całość dokładnie mieszamy (masa powinna być nieco grudkowata)
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z mieszaniną
  • Następnie dodajemy musztardę oraz tabasco i całość dokładnie mieszamy
  • Foremkę do babeczek wypełniamy ciastem do 1/4 wysokości i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
  • Po tym czasie zmniejszamy temp. piekarnika do 180 st. C i pieczemy jeszcze przez ok. 15 minut
  • Foremkę z babeczkami kładziemy na ruszt i nakłuwamy każdą z nich, aby uwolnić parę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 babeczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Mąka razowa (50 g)
  • Woda (45 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Musztarda (8 g)
  • Tabasco (1 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Miska, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokosowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Orzechy drobniej siekamy Czekoladę łamiemy na kawałki i drobniej siekamy Do miski wkładamy masło orzechowe, dodajemy cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i dokładnie mieszamy Dodajemy orzechy i czekoladę,…

WIĘCEJ >

Sałatka z gotowanym bażantem

Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w misce Dodajemy pestki granatu i sos vianaigrette Mieszamy

WIĘCEJ >

Krem z marchewki z papryką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Czosnek oraz marchew obieramy i kroimy w plastry Por kroimy w półksiężyce Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę)…

WIĘCEJ >

Szparagi z cykorią glazurowane miodem

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy Dodajemy cykorię Smażymy po 2 min z każdej strony Dodajemy miód Wlewamy ¼ szklanki wody…

WIĘCEJ >