Smażona czerwona kapusta
Smażona czerwona kapusta
Przygotowanie
- Kapustę cienko szatkujemy i przenosimy na sito, a sito kładziemy na miskę
- Kapustę posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut
- Cebulę kroimy w cienkie plasterki
- Z kapusty odciskamy nadmiar wody
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i sezam, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, aż sezam nabierze złocistego koloru)
- Dodajemy kapustę i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż kapusta zrobi się miękka)
- Dodajemy ocet, energicznie mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z innymi kapustami.
Autor
Lista składników
- Kapusta czerwona (1100 g)
- Cebula dymka (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
- Sezam biały (5 g)
- Sól morska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.