fbpx
Szukaj
open close

Smażona czerwona kapusta

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2997afb0-03c9-4ba9-a6bc-394ffae1c7b3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażona czerwona kapusta

Przygotowanie

  • Kapustę cienko szatkujemy i przenosimy na sito, a sito kładziemy na miskę
  • Kapustę posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Cebulę kroimy w cienkie plasterki
  • Z kapusty odciskamy nadmiar wody
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i sezam, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, aż sezam nabierze złocistego koloru)
  • Dodajemy kapustę i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż kapusta zrobi się miękka)
  • Dodajemy ocet, energicznie mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z innymi kapustami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta czerwona (1100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Sezam biały (5 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Podsmażana czerwona kapusta

Kapustę kroimy w paski o grubości ok. 1 cm Koper drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę (…)

WIĘCEJ >

Kapusta z grzybami

Grzyby moczymy w zimnej wodzie około półtorej godziny. Upewniamy się, że są dobrze wypłukane i nie zawierają piasku. Kapustę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce (…)

WIĘCEJ >

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w (…)

WIĘCEJ >

Kapusta duszona ze słoniną

Słoninę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kapustę kroimy (łatwiej się miesza w garnku) W garnku rozpuszczamy (…)

WIĘCEJ >