fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażona czerwona kapusta

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2997afb0-03c9-4ba9-a6bc-394ffae1c7b3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Smażona czerwona kapusta

Przygotowanie

  • Kapustę cienko szatkujemy i przenosimy na sito, a sito kładziemy na miskę
  • Kapustę posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Cebulę kroimy w cienkie plasterki
  • Z kapusty odciskamy nadmiar wody
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i sezam, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, aż sezam nabierze złocistego koloru)
  • Dodajemy kapustę i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż kapusta zrobi się miękka)
  • Dodajemy ocet, energicznie mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z innymi kapustami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta czerwona (1100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Sezam biały (5 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z mięsem i porem

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pora obieramy i kroimy w plastry W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 7-8 minut (tak aby nie było surowe), co jakiś czas mieszając Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso kroimy wzdłuż na paski (z jednej piersi…

WIĘCEJ >

Szynka parmeńska z rukolą i pomidorami suszonymi

Pomidory kroimy w paski Awokado obieramy i kroimy w plastry Wszystkie warzywa i szynkę układamy na talerzu, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a obok kładziemy kromki chleba

WIĘCEJ >