fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażona czerwona kapusta

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-187
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażona czerwona kapusta

Przygotowanie

  • Kapustę cienko szatkujemy i przenosimy na sito, a sito kładziemy na miskę
  • Kapustę posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Cebulę kroimy w cienkie plasterki
  • Z kapusty odciskamy nadmiar wody
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i sezam, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, aż sezam nabierze złocistego koloru)
  • Dodajemy kapustę i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż kapusta zrobi się miękka)
  • Dodajemy ocet, energicznie mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z innymi kapustami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta czerwona (1100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Sezam biały (5 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Klopsy z warzywami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Do miski wkładamy mięso, wybijamy jajo, dodajemy cebulę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy małe pulpety W garnku zagotowujemy wodę Do gotującej się wody wkładamy pulpeciki…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięcia – ptaszek z warzywami

Z kromki chleba wycinamy okrąg Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki Truskawkę kroimy na plastry Wszystkie składniki układamy na…

WIĘCEJ >

Sałatka ze świeżych warzyw z tuńczykiem

Ogórka kroimy w pół plastry Paprykę kroimy w słupki Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Szczypiorek i orzechy siekamy Na talerzu układamy wszystkie warzywa, skrapiamy tłuszczem, dodajemy tuńczyka z orzechami i całość delikatnie…

WIĘCEJ >

Gulasz z sarny z wolnowaru

Karkówkę kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Por pokroić w plastry Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w…

WIĘCEJ >