fbpx
logo
Szukaj
open close

Smażone zrazy wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0b6216ee-6deb-4b31-be67-227d3b2a9eda
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażone zrazy wołowe

Przygotowanie

  • Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy przyprawy (poza solą) i mieszamy
  • Do osobnej miski wkładamy mięso, dodajemy przyprawy (sól), wybijamy jajo i dokładnie mieszamy
  • Następnie z masy mielonej formujemy zrazy o grubości ok. 1 cm (ilość zrazów zależy od ilości porcji podanej w przepisie)
  • Zrazy obtaczamy w mące z przyprawami
  • Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz
  • Na rozgrzany tłuszcz kładziemy zrazy, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy przez ok. 6-8 minut (do momentu zbrązowienia panierki)
  • Zrazy obracamy na drugą stronę i smażymy do momentu, aż panierka zbrązowieję z drugiej strony (smażymy bez pokrywki)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zrazów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (455 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Mąka kokosowa (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Cebula granulowana (1.5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Misa smakowitości

Falafel Ciecierzycę wsypujemy do garnka, zalewamy wodę i odstawiamy na ok. 10-12 godz. (ilość wody powinna być ok. 5 cm powyżej poziomu ciecierzycy) Po tym czasie odcedzamy ciecierzycę i przenosimy do miski Cebulę oraz czosnek…

WIĘCEJ >

Penne z sosem ze świeżych pomidorów

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Połowę zieleniny (bazylii) drobno siekamy Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę (pestki usuwamy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cebulę, przykrywamy rondel pokrywką i…

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pulpetami wieprzowymi w sosie kokosowym

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Mięso kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na…

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy do ostygnięcia Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >