fbpx
logo
Szukaj
open close

Smażone zrazy wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0b6216ee-6deb-4b31-be67-227d3b2a9eda
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażone zrazy wołowe

Przygotowanie

  • Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy przyprawy (poza solą) i mieszamy
  • Do osobnej miski wkładamy mięso, dodajemy przyprawy (sól), wybijamy jajo i dokładnie mieszamy
  • Następnie z masy mielonej formujemy zrazy o grubości ok. 1 cm (ilość zrazów zależy od ilości porcji podanej w przepisie)
  • Zrazy obtaczamy w mące z przyprawami
  • Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz
  • Na rozgrzany tłuszcz kładziemy zrazy, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy przez ok. 6-8 minut (do momentu zbrązowienia panierki)
  • Zrazy obracamy na drugą stronę i smażymy do momentu, aż panierka zbrązowieję z drugiej strony (smażymy bez pokrywki)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zrazów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (455 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Mąka kokosowa (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Cebula granulowana (1.5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zrazy zawijane z ogórkiem i boczkiem

Grzyby płuczemy, zalewamy niewielką ilością ciepłej wody i odstawiamy na ok. 30 minut Następnie grzyby odcedzamy i kroimy w paski (…)

WIĘCEJ >

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, (…)

WIĘCEJ >

Zrazy mielone z sarny z żurawiną i duszonymi warzywami

Sarninę kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mięso mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką (…)

WIĘCEJ >

Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą

Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić (…)

WIĘCEJ >

Zrazy staropolskie ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami

Mięso mielone wkładamy do miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy i dzielimy na 4 kulki Rozbijamy plaster schabu tłuczkiem do (…)

WIĘCEJ >