fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony łosoś

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cde61fdcd-d5e4-485e-9ef3-da8fb48b0154
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażony łosoś

Przygotowanie

  • Rybę dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie rybę przyprawiamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 3-5 minut z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z łososiem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (400 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Estragon suszony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Domowa żółta musztarda

Mąkę z gorczycy mieszamy z przyprawami i zalewamy wodą, miksujemy blenderem Ustawiamy na najmniejszym ogniu i gotujemy do momentu aż zmniejszy się objętość o połowę przez około 40 minut Po tym czasie dolewamy ocet Gotujemy…

WIĘCEJ >

Pierś drobiowa faszerowana szpinakiem z sosem szpinakowym

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w garnku/rondelku 2 łyżki tłuszczu Podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Dodajemy szpinak Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy gałkę muszkatołową Mieszamy, próbujemy, przyprawiamy Piersi z…

WIĘCEJ >

Śledzie z rodzynkami i śliwkami

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min. Sprawdzamy, czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie które nie są już bardzo słone odcedzamy…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się rozmrozi i na końcu dodajemy pokrojonego topinambura Po chwili całość zalewamy mlekiem i bulionem Pod…

WIĘCEJ >