fbpx
logo
Szukaj
open close

Sola z serem gruyère

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccf27a1aa-ea3a-482c-aef8-5110d1ac5b17
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sola z serem gruyère

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Migdały mielimy np. w młynku i przesypujemy do miski
  • Ser ścieramy do miski z migdałami i lekko mieszamy
  • Jaja wybijamy do miski i lekko ubijamy
  • Rybę obtaczamy w jaju, a następnie w migdałach z serem i przenosimy na papier (tak postępujemy z każdym filetem)
  • Każdy kawałek ryby smarujemy z obu stron roztopionym wcześniej tłuszczem tłuszczem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 8-9 minut (rybę pieczemy do momentu, aż nie będzie surowa)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z różnymi rybami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sola (świeża) (460 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Migdał (80 g)
  • Ser Gruyère (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (60 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Młynek elektryczny, Papier do pieczenia, Piekarnik, Ręcznik papierowy, Rózga kuchenna, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Halibut z patelni w sosie maślano-cytrusowym

(Każdy filet z halibuta powinien ważyć ok. 140 g i być o grubości ok. 2,5 cm) Rybę dokładnie myjemy, osuszamy (…)

WIĘCEJ >

Sola z cytrynową nutą

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Rybę oczyszczamy i nacinamy w poprzek w 2-3 (…)

WIĘCEJ >

Pstrąg pieczony z tymiankiem i cytryną z dodatkiem purée z kalafiora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Rybę nacieramy z każdej strony przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny Na rybę (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone (…)

WIĘCEJ >

Karmazyn w sosie granatowo – maślanym z ryżem i sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Karmazyna solimy, pieprzymy i układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym Dodajemy łyżkę masła i wkładamy (…)

WIĘCEJ >