fbpx
logo
Szukaj
open close

Sola z serem gruyère

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sola z serem gruyère

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Migdały mielimy np. w młynku i przesypujemy do miski
  • Ser ścieramy do miski z migdałami i lekko mieszamy
  • Jaja wybijamy do miski i lekko ubijamy
  • Rybę obtaczamy w jaju, a następnie w migdałach z serem i przenosimy na papier (tak postępujemy z każdym filetem)
  • Każdy kawałek ryby smarujemy z obu stron roztopionym wcześniej tłuszczem tłuszczem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 8-9 minut (rybę pieczemy do momentu, aż nie będzie surowa)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z różnymi rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sola (świeża) (460 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Migdał (80 g)
  • Ser Gruyère (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (60 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Młynek elektryczny, Papier do pieczenia, Piekarnik, Ręcznik papierowy, Rózga kuchenna, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczony łosoś z salsą z awokado

Salsa Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy Pomidorki kroimy na pół Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy Ryba Każdy filet powinien ważyć ok. 110 g Piekarnik…

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…

WIĘCEJ >

Gofry śniadaniowe

Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne). Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do zarumienienia (ok. 5 minut). Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. z plastrami pokrojonego pomidora).

WIĘCEJ >

Jajka z kiszoną kapustą

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz, a obok układamy kapustę kiszoną Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami

WIĘCEJ >