Sola z serem gruyère
Sola z serem gruyère
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
- Migdały mielimy np. w młynku i przesypujemy do miski
- Ser ścieramy do miski z migdałami i lekko mieszamy
- Jaja wybijamy do miski i lekko ubijamy
- Rybę obtaczamy w jaju, a następnie w migdałach z serem i przenosimy na papier (tak postępujemy z każdym filetem)
- Każdy kawałek ryby smarujemy z obu stron roztopionym wcześniej tłuszczem tłuszczem
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 8-9 minut (rybę pieczemy do momentu, aż nie będzie surowa)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z różnymi rybami.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Sola (świeża) (460 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Migdał (80 g)
- Ser Gruyère (60 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (60 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.