fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z warzyw z łososiem (z bulionem mięsnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spaghetti z warzyw z łososiem (z bulionem mięsnym)

Przygotowanie

  • Łososia kroimy w paski
  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Marchewkę, pietruszkę i cukinię przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy warzywa wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski)
  • Cebulę i czosnek kroimy w półksiężyce
  • Pomidorki kroimy na pół
  • W wysokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy makaron warzywny oraz łososia, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidorki, wlewamy bulion, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 2 minuty
  • Podnosimy pokrywkę, wyciskamy sok z cytryny, dodajemy przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia spaghetti z warzyw oraz przepis na bulion mięsny.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia - o grubym dnie, Pokrywka do patelni, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukiniowo – bazyliowy omlet

Cebulę, czosnek i bazylię drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem. Zanim cebula się zeszkli, obieraczką do warzyw lub obieraczką do makaronu warzywnego, tworzymy cukiniowe paski, które dorzucamy na…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Zasmażamy 3 min Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 min…

WIĘCEJ >

Sałatka z gotowanym łososiem

Łososia myjemy, suszymy i solimy Układamy na wkładce do gotowania na parze i gotujemy przez około 15 minut W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy kalafiora do miękkości i odcedzamy Sałatę targamy, ogórka kroimy, dodajemy gotowanego…

WIĘCEJ >