fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z warzyw z łososiem (z bulionem mięsnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Spaghetti z warzyw z łososiem (z bulionem mięsnym)

Przygotowanie

  • Łososia kroimy w paski
  • Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
  • Marchewkę, pietruszkę i cukinię przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy warzywa wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski)
  • Cebulę i czosnek kroimy w półksiężyce
  • Pomidorki kroimy na pół
  • W wysokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy makaron warzywny oraz łososia, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidorki, wlewamy bulion, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 2 minuty
  • Podnosimy pokrywkę, wyciskamy sok z cytryny, dodajemy przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia spaghetti z warzyw oraz przepis na bulion mięsny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Łosoś wędzony (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia - o grubym dnie, Pokrywka do patelni, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kruche ciastka nadziewane musem bananowym z owocami

Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, w tym czasie  Daktyle wkładamy do jakiejś miski/pudełka odpornego na wysoką temperaturę Zalewamy wrzątkiem tylko tyle, żeby zakryło…

WIĘCEJ >

Owoce morza w warzywnym sosie

Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy

WIĘCEJ >

Wołowina duszona w warzywach

Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon). W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę. Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >