fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi z prażonymi migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c787a0561-a435-4793-be2b-809baa088cfb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi z prażonymi migdałami

Przygotowanie

  • Ze szparagów odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12 minut (do miękkości)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wysypujemy płatki migdałowe i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 5 minut (pilnujemy płatków, ponieważ łatwo się przypalają)
  • Do miski wlewamy sos sojowy, sok z cytryny oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Szparagi odcedzamy, wykładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy płatkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szparagów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (600 g)
  • Płatki migdałowe (20 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zielony koktajl porowy

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy

WIĘCEJ >

Jabłka z malinami i malinowym miodem

Jabłko kładziemy na desce i odcinamy górę z ogonkiem (tak z 1 cm grubości) Łyżeczką do wydrążania owoców lub zwykłą łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne W wydrążony otwór wkładamy maliny Na górę dajemy miód Przykrywamy odciętym…

WIĘCEJ >

Cukinia z czosnkiem w oliwie

Cukinię kroimy w cienkie plasterki lub pół plasterki Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy cukinię i lekko prażymy Do miski (lub szklanki) wlewamy tłuszcz, dodajemy pastę, sok z cytryny, sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Schab w sojowej marynacie

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do rondla Dodajemy ocet, sos sojowy, cukier, miód oraz przyprawy (pieprz) i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki…

WIĘCEJ >