fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi z prażonymi migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c787a0561-a435-4793-be2b-809baa088cfb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi z prażonymi migdałami

Przygotowanie

  • Ze szparagów odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12 minut (do miękkości)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wysypujemy płatki migdałowe i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 5 minut (pilnujemy płatków, ponieważ łatwo się przypalają)
  • Do miski wlewamy sos sojowy, sok z cytryny oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Szparagi odcedzamy, wykładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy płatkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szparagów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (600 g)
  • Płatki migdałowe (20 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Szparagi w sosie pomarańczowym

W garnku zagotowujemy wodę Przygotowujemy miskę z wodą i lodem Ze szparagów odcinamy końcówki Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę (…)

WIĘCEJ >

Szparagi smażone na boczku

Boczek pokroić w centymetrowe słupki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz. Szparagi opłukać (…)

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek (…)

WIĘCEJ >

Szparagi grillowane z warzywami

Cykorię kroimy wzdłuż na pół Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry Cukinię kroimy w krążki Na patelni grillowej (…)

WIĘCEJ >

Szparagi z botwinką

Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min Na talerzu układamy wszystkie zieleniny Marchewkę (…)

WIĘCEJ >