fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi z wiórkami parmezanu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c570b63b0-10ab-4512-9107-7c35085614e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi z wiórkami parmezanu

Przygotowanie

  • Ze szparagów odcinamy twarde końcówki i obieramy
  • Następnie szparagi dokładnie myjemy i kroimy w cienkie słupki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/8 ilości)
  • Wrzucamy szparagi i cały czas mieszając, smażymy przez ok. 12-15 minut
  • Usmażone szparagi ściągamy z kuchenki
  • Do miski wlewamy pozostały tłuszcz i ocet, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Parmezan kroimy w cienkie płatki (np. za pomocą obieraczki do warzyw)
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • Szparagi rozkładamy na talerzach, polewamy sosem i posypujemy szczypiorkiem oraz serem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze szparagami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (800 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Ser Parmezan (40 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Ocet balsamiczny (5 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiące zapiekane szparagi

Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ze szparagów (…)

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią i papryką

Paprykę kroimy w kostkę Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, przenosimy na ręcznik papierowy i odciskamy z nadmiaru płynu Orzechy (…)

WIĘCEJ >

Łosoś na szparagach

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ze szparagów odcinamy końcówki Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wykładamy szparagi (…)

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 (…)

WIĘCEJ >