fbpx
Szukaj
open close

Szpinakowa zupa-krem z płatkami owsianymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0ea20b3b-bc1e-4904-8694-68f1d54d6033
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szpinakowa zupa-krem z płatkami owsianymi

Przygotowanie

  • Szpinak oczyszczamy i drobno siekamy
  • Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Wkładamy szpinak i płatki owsiane, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 2 minuty
  • Garnek ściągamy z kuchenki, dolewamy mleko i miksujemy przez ok. 2-3 minuty (do momentu uzyskania gładkiej konsystencji)
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1500 ml)
  • Szpinak (400 g)
  • Mleko krowie (150 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (80 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Mikser, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wietnamska zupa z wołowiną

Mięso zawijamy w folię kuchenną i wkładamy do zamrażarki na ok. 15 minut Po tym czasie wyciągamy mięso z zamrażarki, (…)

WIĘCEJ >

Francuska zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy cebulę i dusimy pod przykryciem (…)

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy (…)

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa z pokrzywy

Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi (…)

WIĘCEJ >

Prosta zupa cukiniowa

Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub (…)

WIĘCEJ >