Szynka parmeńska, rukola i parmezan z orzeszkami pini
Szynka parmeńska, rukola i parmezan z orzeszkami pini
Przygotowanie
- Na talerzu układamy rukolę i szynkę, a na wierzch ścieramy ser
- Całość posypujemy orzeszkami i skrapiamy oliwą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Rukola (60 g)
- Szynka parmeńska (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Ser Parmezan (20 g)
- Orzechy piniowe (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Chrupiące krakersy z parmezanu
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko nacieramy go tłuszczem Parmezan przenosimy na blachę (robimy kilka równych kopców z parmezanu w równych odległościach i delikatnie „rozsmarowujemy”, tak żeby…
WIĘCEJ >Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi
Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Następnie jajo odcedzamy,…
WIĘCEJ >Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą
Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jajo, dolewamy mleko i dokładnie roztrzepujemy, na trzeci wysypujemy wiórki kokosowe Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Camembert panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie…
WIĘCEJ >Bagietka z szynką parmeńską i camembertem
Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę skrapiamy tłuszczem Ser kroimy w plastry Na jednej połowie bagietki układamy sałatę, szynkę oraz ser i całość posypujemy przyprawami
WIĘCEJ >