fbpx
logo
Szukaj
open close

Szynka parmeńska, rukola i parmezan z orzeszkami pini

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd407f41a-dfec-433f-a0e3-8f4f1d3f7f5a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szynka parmeńska, rukola i parmezan z orzeszkami pini

Przygotowanie

  • Na talerzu układamy rukolę i szynkę, a na wierzch ścieramy ser
  • Całość posypujemy orzeszkami i skrapiamy oliwą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rukola (60 g)
  • Szynka parmeńska (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Ser Parmezan (20 g)
  • Orzechy piniowe (20 g)

Potrzebny sprzęt

Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiące krakersy z parmezanu

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko nacieramy go tłuszczem Parmezan przenosimy na (…)

WIĘCEJ >

Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi

Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą

Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jajo, dolewamy mleko i dokładnie roztrzepujemy, na trzeci wysypujemy (…)

WIĘCEJ >

Bagietka z szynką parmeńską i camembertem

Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę skrapiamy tłuszczem Ser kroimy w plastry Na jednej połowie bagietki układamy sałatę, (…)

WIĘCEJ >

Omlet z awokado i rukolą

Jaja wybijamy do miski, dodajemy przyprawy (jeśli są podane w składnikach) i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy (…)

WIĘCEJ >