Szynka parmeńska, rukola i parmezan z orzeszkami pini
Szynka parmeńska, rukola i parmezan z orzeszkami pini
Przygotowanie
- Na talerzu układamy rukolę i szynkę, a na wierzch ścieramy ser
- Całość posypujemy orzeszkami i skrapiamy oliwą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Rukola (60 g)
- Szynka parmeńska (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Ser Parmezan (20 g)
- Orzechy piniowe (20 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ryż z krewetkami i szparagami
Krewetki oczyszczamy ze skorupy i pręgi grzbietowej (ogony zostawiamy) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę kroimy w cienkie plasterki Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Zieleninę grubo…
WIĘCEJ >Bagietki z majonezem i krewetkami
Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Bagietkę kroimy na części (1 bagietkę kroimy na 4 części), a następnie każdą część na pół Do miski…
WIĘCEJ >Pierś z kurczaka z warzywami w sosie sojowym
Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Do miski wlewamy sok z cytryny oraz połowę sosu sojowy, dodajemy przyprawy i mieszamy Do miski z sosem przenosimy mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 20-30 minut…
WIĘCEJ >Pudding ryżowy z czekoladą
Ryż wysypujemy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą do momentu, aż woda będzie przejrzysta Następnie ryż odsączamy i odkładamy Do rondla wlewamy mleko, dodajemy ekstrakt wanilii, cukier oraz kakao i całość dokładnie mieszamy,…
WIĘCEJ >