fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Udka kurczaka z parmezanem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd236def-d49e-4d0c-b871-f01673644f84
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Udka kurczaka z parmezanem

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z udek ściągamy skórę (wyrzucamy)
  • Przygotowujemy trzy miski – do jednej wsypujemy mąkę, do drugiej wlewamy jogurt, a do trzeciej (miski z serem) dodajemy bułkę tartą oraz musztardę i dokładnie mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Udka panierujemy w kolejności podanych misek i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia udek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak udko (1280 g)
  • Jogurt naturalny (200 g)
  • Mąka pszenna (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >

Topinambur z warzywami

Topinambur gotujemy w delikatnie osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Marchewkę i pietruszkę obieramy Ścieramy na tarce lub kroimy w cienkie paseczki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i umieszczamy…

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >