fbpx
logo
Szukaj
open close

Udka kurczaka z parmezanem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd236def-d49e-4d0c-b871-f01673644f84
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Udka kurczaka z parmezanem

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z udek ściągamy skórę (wyrzucamy)
  • Przygotowujemy trzy miski – do jednej wsypujemy mąkę, do drugiej wlewamy jogurt, a do trzeciej (miski z serem) dodajemy bułkę tartą oraz musztardę i dokładnie mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Udka panierujemy w kolejności podanych misek i układamy na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia udek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak udko (1280 g)
  • Jogurt naturalny (200 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż, dynia i słonecznik

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie dynię odcedzamy i rozgniatamy tłuczkiem Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie…

WIĘCEJ >

Ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę…

WIĘCEJ >

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i…

WIĘCEJ >

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso  Zasmażamy przez 5 min Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min Dodajemy przecier / koncentrat…

WIĘCEJ >