fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa pieczone

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb82ad208-e615-4795-a267-38f7f3b50e8c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Warzywa pieczone

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy w plastry
  • Zieleninę siekamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier układamy wszystkie warzywa, polewamy tłuszczem, posypujemy zieleniną oraz przyprawami i delikatnie mieszamy
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do miękkości warzyw)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Curry w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wegański rosół

Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Plastry indyka z warzywami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Na środkowej półce piekarnika kładziemy paprykę i pieczemy przez ok. 30 minut Batat obieramy i kroimy w krążki Bakłażana kroimy w krążki Cukinię kroimy wzdłuż na paski Mięso…

WIĘCEJ >

Szynka z sarny z szynkowaru z sałatą

Szynka Sarnę i boczek kroimy w małe kawałki, żeby maszynka miała łatwiej mielić Mielimy mięso na standardowych średnich oczkach Dodajemy rozmaryn, sól, pieprz, mieszamy dokładnie, minimum 5 min Wkładamy masę mięsną do szynkowar Zakręcamy, zakładamy…

WIĘCEJ >

Tęczowa sałatka

Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach Papryki kroimy w paseczki, seler w plasterki Białą i czerwoną kapustę drobno szatkujemy Pokrojone warzywa wrzucamy do miski Wyciskamy z cytryny 2 łyżki soku Skrapiamy warzywa i…

WIĘCEJ >