fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z patelni

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-48
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Warzywa z patelni

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa (poza papryką) obieramy
  • Cebulę i por kroimy w półksiężyce
  • Marchew i pietruszkę kroimy w plastry
  • Seler i paprykę kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Wrzucamy resztę warzyw, podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do miękkości)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Marchew (305 g)
  • Seler korzeń (120 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (100 g)
  • Por (100 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Woda (50 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa czosnkowo-jaglana

Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin) Czosnek obieramy i siekamy Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę…

WIĘCEJ >

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Jarski rosół z jajecznymi kluskami

Do garnka wrzucamy warzywa (włoszczyznę) i przyprawy Zalewamy wodą, tak by przykryć wszystkie składniki W osobnej miseczce mieszamy jajko z odrobiną soli i łyżeczką mąki jaglanej. Do gotującego się wywaru wlewamy masę jajeczną i energicznie…

WIĘCEJ >

Przysmak z jabłkami i borówkami

Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry, a następnie przenosimy do miski Dodajemy borówki, cukier puder, 1/3 ilości mąki (kukurydzianej) oraz przyprawy (cynamon) i całość dokładnie mieszamy Następnie przenosimy zawartość miski do naczynia żaroodpornego Piekarnik…

WIĘCEJ >