fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa z patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d000812-708b-43b2-b07b-18551cbe384b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa z patelni

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa (poza papryką) obieramy
  • Cebulę i por kroimy w półksiężyce
  • Marchew i pietruszkę kroimy w plastry
  • Seler i paprykę kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Wrzucamy resztę warzyw, podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do miękkości)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Marchew (305 g)
  • Kalafior (120 g)
  • Brokuł (120 g)
  • Cebula (100 g)
  • Por (100 g)
  • Woda (50 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Domowy dżem z agarem

Owoce oczyszczamy, a następnie umieszczamy na patelni i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Dolewamy wrzątek, dodajemy słodzik i mieszamy do momentu rozpuszczenia się Dodajemy agar i ponownie mieszamy do momentu, aż się dokładnie rozpuści…

WIĘCEJ >

Przepis uniwersalny kurczak, wieprzowina lub ryba – jako baza

Posypujemy kawałki kurczaka solą i pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz na dużej, nieprzywierającej patelni, na silnym ogniu przez ok. 3 min. Dodajemy kurczaka i zmniejszamy temperaturę smażenia. Kurczaka przysmażamy z obu stron, aż się delikatnie przyrumieni. Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Pomarańcza

Pomarańczę umyć i obrać ze skóry Podzielić na cząstki

WIĘCEJ >

Sałatka z jajem, szynką parmeńską i awokado

Awokado obieramy i kroimy w paski Rzodkiewkę kroimy w plastry Wszystkie warzywa oraz szynkę układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku Całość polewamy tłuszczem i posypujemy przyprawami W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli…

WIĘCEJ >