fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa z patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d000812-708b-43b2-b07b-18551cbe384b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa z patelni

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa (poza papryką) obieramy
  • Cebulę i por kroimy w półksiężyce
  • Marchew i pietruszkę kroimy w plastry
  • Seler i paprykę kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Wrzucamy resztę warzyw, podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do miękkości)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Marchew (305 g)
  • Kalafior (120 g)
  • Brokuł (120 g)
  • Cebula (100 g)
  • Por (100 g)
  • Woda (50 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ryż i pieczone warzywa

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ze szparagów odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na pół (…)

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy z warzywami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł dzielimy na różyczki Z fasolki odcinamy końcówki, a następnie kroimy (…)

WIĘCEJ >

Warzywa curry

Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy Podlewamy odrobiną wody i dusimy (…)

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać (…)

WIĘCEJ >

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

Kiełbasę ponacinać w paski Cukinię pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Kalarepę obrać i pokroić w plastry Cebulę pokroić (…)

WIĘCEJ >