Warzywa z patelni
Warzywa z patelni
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa (poza papryką) obieramy
- Cebulę i por kroimy w półksiężyce
- Marchew i pietruszkę kroimy w plastry
- Seler i paprykę kroimy w paski
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę oraz por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Wrzucamy resztę warzyw, podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do miękkości)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Marchew (305 g)
- Kalafior (120 g)
- Brokuł (120 g)
- Cebula (100 g)
- Por (100 g)
- Woda (50 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kurczak z limonką i kolendrą
Zieleninę siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Czosnek obieramy, siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dolewamy sos sojowy, sok z limonki i tłuszcz, dodajemy cukier oraz przyprawy (pieprz) i…
WIĘCEJ >Zupa warzywna z ciecierzycą
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Szpinak kroimy na drobne kawałki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz…
WIĘCEJ >Owsianka z owocami
Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…
WIĘCEJ >Zupa grzybowa
Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…
WIĘCEJ >