Warzywa z patelni
Warzywa z patelni
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa (poza papryką) obieramy
- Cebulę i por kroimy w półksiężyce
- Marchew i pietruszkę kroimy w plastry
- Seler i paprykę kroimy w paski
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę oraz por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Wrzucamy resztę warzyw, podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do miękkości)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Marchew (305 g)
- Seler korzeń (120 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Cebula (100 g)
- Por (100 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Woda (50 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa czosnkowo-jaglana
Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin) Czosnek obieramy i siekamy Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę…
WIĘCEJ >Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową
Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki Wrzucamy je…
WIĘCEJ >Jarski rosół z jajecznymi kluskami
Do garnka wrzucamy warzywa (włoszczyznę) i przyprawy Zalewamy wodą, tak by przykryć wszystkie składniki W osobnej miseczce mieszamy jajko z odrobiną soli i łyżeczką mąki jaglanej. Do gotującego się wywaru wlewamy masę jajeczną i energicznie…
WIĘCEJ >Przysmak z jabłkami i borówkami
Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry, a następnie przenosimy do miski Dodajemy borówki, cukier puder, 1/3 ilości mąki (kukurydzianej) oraz przyprawy (cynamon) i całość dokładnie mieszamy Następnie przenosimy zawartość miski do naczynia żaroodpornego Piekarnik…
WIĘCEJ >