fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa z sosem krewetkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e7c1f38-9f4a-42a4-85fd-04b4826eb624
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa z sosem krewetkowym

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Krewetki dokładnie oczyszczamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • W rondlu podgrzewamy tłuszcz
  • Dodajemy mąkę, mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż zbrązowieję
  • Dodajemy cebulę, mieszamy i dusimy przez ok. 4-5 minut (do miękkości)
  • Dolewamy mleko, dodajemy krewetki, sos ostrygowy, sok z cytryny i przyprawy (chili), mieszamy i dusimy przez ok. 15 minut
  • Dodajemy ser, mieszamy i dusimy do momentu, aż się nie roztopi
  • Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy
  • Na talerze nakładamy warzywa i polewamy sosem krewetkowym

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z krewetkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (310 ml)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (95 g)
  • Ser żółty (80 g)
  • Cebula (75 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Mąka kokosowa (35 g)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)
  • Sos ostrygowy (2.5 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasta cukiniowo-szpinakowa

Z cukinii wydrążamy gniazda nasienne i ścieramy ją na tarce o grubych oczkach Solimy i odstawiamy na 15 min ,żeby puściła wodę Siekamy cebulę i czosnek Podsmażamy cebulę Kiedy się lekko zarumieni dodajemy czosnek Odciskamy…

WIĘCEJ >

Farsz z jajecznicy

Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Na patelnię wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i mieszamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >

Sos tatarski

Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >