fbpx
logo
Szukaj
open close

Włoskie burgery wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdf71dadd-ae26-4b2d-8205-767326da84b7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Włoskie burgery wołowe

Przygotowanie

  • Orzechy mielimy np. w młynku i przesypujemy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z orzechami
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i przenosimy do miski z orzechami
  • Do miski z orzechami dodajemy mięso oraz przyprawy (sól) i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mielonej formujemy burgery i spłaszczamy tak, aby były grubości ok. 2 cm
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy burgery i smażymy przez ok. 11-13 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Pomidora kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Usmażone burgery delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym i podajemy z pomidorem i cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (450 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Migdał (25 g)
  • Cebula (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Młynek elektryczny, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Burgery z indyka z surówką

Cebulę obieramy i drobno siekamy Szynkę kroimy w drobną kostkę Kapustę szatkujemy Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki (…)

WIĘCEJ >

Burger na warzywach

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mielonej formujemy burgera Warzywa obieramy (poza (…)

WIĘCEJ >

Burger z dziczyzny

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy okrągłego burgera Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Burger z pieczarki

Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Burgery z czerwonej soczewicy

Kapustę szatkujemy Bułki kroimy na pół i opiekamy ich wnętrza na rozgrzanej patelni Następnie obie strony smarujemy wybranym sosem Dodajemy (…)

WIĘCEJ >