fbpx
logo
Szukaj
open close

Włoskie burgery wołowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdf71dadd-ae26-4b2d-8205-767326da84b7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Włoskie burgery wołowe

Przygotowanie

  • Orzechy mielimy np. w młynku i przesypujemy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z orzechami
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i przenosimy do miski z orzechami
  • Do miski z orzechami dodajemy mięso oraz przyprawy (sól) i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mielonej formujemy burgery i spłaszczamy tak, aby były grubości ok. 2 cm
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy burgery i smażymy przez ok. 11-13 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Pomidora kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Usmażone burgery delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym i podajemy z pomidorem i cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (450 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Migdał (25 g)
  • Cebula (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Młynek elektryczny, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Fritatta szpinakowa

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2 – 3 min Dodajemy szpinak, dusimy…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z awokado i jajkami w koszulkach

Sałatka: Brokuły lekko posolić i gotować na parze przez 7 minut Brokuły przelać zimną bieżącą wodą lub zasypać lodem Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl jagodowy

Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Zupa z owocami morza

Cebulę, czosnek obrać i pokroić W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem Dodać owoce morza (mogą być zamrożone) Poddusić 5 min Dodać pomidory Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka Zalać rosołem…

WIĘCEJ >