Włoskie burgery wołowe
Włoskie burgery wołowe
Przygotowanie
- Orzechy mielimy np. w młynku i przesypujemy do miski
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z orzechami
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i przenosimy do miski z orzechami
- Do miski z orzechami dodajemy mięso oraz przyprawy (sól) i całość dokładnie mieszamy
- Z masy mielonej formujemy burgery i spłaszczamy tak, aby były grubości ok. 2 cm
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy burgery i smażymy przez ok. 11-13 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
- Pomidora kroimy w plastry
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Usmażone burgery delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym i podajemy z pomidorem i cebulą
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (450 g)
- Pomidor (170 g)
- Migdał (25 g)
- Cebula (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Bazylia (świeża) (6 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól morska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Fritatta szpinakowa
Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2 – 3 min Dodajemy szpinak, dusimy…
WIĘCEJ >Sałatka brokułowa z awokado i jajkami w koszulkach
Sałatka: Brokuły lekko posolić i gotować na parze przez 7 minut Brokuły przelać zimną bieżącą wodą lub zasypać lodem Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką…
WIĘCEJ >Zielony koktajl jagodowy
Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu
WIĘCEJ >Zupa z owocami morza
Cebulę, czosnek obrać i pokroić W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem Dodać owoce morza (mogą być zamrożone) Poddusić 5 min Dodać pomidory Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka Zalać rosołem…
WIĘCEJ >