fbpx
Szukaj
open close

Wołowina w balsamicznej marynacie z karmelizowaną cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4fdbf1dc-93a7-488d-a352-e53ee707a478
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina w balsamicznej marynacie z karmelizowaną cebulą

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski
  • Do miski dolewamy ocet i 2/3 ilości tłuszczu, dodajemy musztardę oraz cukier i całość dokładnie mieszamy (tak aby cukier się rozpuścił)
  • Mięso kroimy w plastry i wkładamy do płaskiego naczynia (niemetalowego)
  • Następnie polewamy mięso marynatą, przykrywamy folią i wsadzamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając
  • Następnie ściągamy z patelnię z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Mięso wyciągamy z marynaty (marynatę wylewamy), kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony 9do momentu uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia)
  • Mięso przenosimy na talerze, czekamy ok. 5 minut i posypujemy przyprawami (pieprzem)
  • Mięso podajemy z karmelizowaną cebulą i rukolą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Cebula czerwona (420 g)
  • Rukola (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Ocet balsamiczny (18 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Cukier trzcinowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Pieczona wołowina z ziołami

Mięso powinno być w jednym kawałku, zwinięte w rulon i związane nicią kuchenną Marchew z cebulą obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Wołowina a’la curry z cukinią

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i (…)

WIĘCEJ >

Wołowina curry z ryżem

Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię oraz pieczarki (…)

WIĘCEJ >

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez (…)

WIĘCEJ >