fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina z rukolą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-370
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wołowina z rukolą

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Pomidory kroimy w cienkie cząstki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy cebulę do miski, a patelnię wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem), kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 4 minuty z każdej strony
  • Następnie smarujemy mięso sosem ostrygowym i przenosimy na talerz wraz z sosem z patelni
  • Mięso przykrywamy folią i odkładamy na ok. 10 minut
  • Po tym czasie kroimy mięso w paski
  • Każdą pitę rozkrajamy i otwieramy, a do wnętrza wkładamy rukolę, cebulę, pomidory i mięso

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Do tego przepisu możesz dodać inne, ulubione warzywa np. kukurydzę.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (600 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Pita (280 g)
  • Cebula (210 g)
  • Rukola (80 g)
  • Masło (30 g)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Lasagne z indykiem i serem

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy…

WIĘCEJ >

Pieczony filet z makreli z marchewką i pomidorami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy wzdłuż na pół tworząc filety Na papier układamy filety i posypujemy z każdej…

WIĘCEJ >

Batat pieczony z ryżem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Batat obieramy i kroimy na pół, a następnie kroimy na skos tworząc kratkę (jak na załączonym obrazku) Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy połówki batatu, skrapiamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z prosciutto

Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut. W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy. Gdy szynka zrobi…

WIĘCEJ >