fbpx
logo
Szukaj
open close

Zalepki czekoladowo-migdałowo-kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1e794d4a-21ec-457e-bf5f-9ed0d7918850
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zalepki czekoladowo-migdałowo-kokosowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz powinien być miękki
  • Orzechy i czekoladę drobno siekamy
  • Do miski wkładamy masło orzechowe, miód i tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól) i dokładnie mieszamy
  • Mąkę przesiewamy do miski z masą i ponownie dokładnie mieszamy
  • Dodajemy płatki kokosowe, orzechy i czekoladę, a następnie delikatnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Z masy formujemy kulki o wielkości ok. 3 cm, kładziemy na blachę i rozpłaszczamy do średnicy ok. 5 cm
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 12 minut
  • Po upieczeniu zostawiamy ciasteczka na kilka minut, aby ostygły i dopiero ściągamy z blachy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mąka migdałowa (115 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Wiórki kokosowe (30 g)
  • Olej z orzechów włoskich ekologiczny (5 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Praliny kokosowe

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Masę przelwamy do kilku szklanek, do każdej (…)

WIĘCEJ >

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli (…)

WIĘCEJ >

Praliny daktylowe

Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do czystego suchego garnka Dolewamy mleka kokosowego Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, (…)

WIĘCEJ >