Zalepki czekoladowo-migdałowo-kokosowe
Zalepki czekoladowo-migdałowo-kokosowe
Przygotowanie
- Tłuszcz powinien być miękki
- Orzechy i czekoladę drobno siekamy
- Do miski wkładamy masło orzechowe, miód i tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól) i dokładnie mieszamy
- Mąkę przesiewamy do miski z masą i ponownie dokładnie mieszamy
- Dodajemy płatki kokosowe, orzechy i czekoladę, a następnie delikatnie mieszamy
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
- Blachę smarujemy tłuszczem
- Z masy formujemy kulki o wielkości ok. 3 cm, kładziemy na blachę i rozpłaszczamy do średnicy ok. 5 cm
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 12 minut
- Po upieczeniu zostawiamy ciasteczka na kilka minut, aby ostygły i dopiero ściągamy z blachy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Mąka migdałowa (115 g)
- Miód lipowy (48 g)
- Wiórki kokosowe (30 g)
- Olej z orzechów włoskich ekologiczny (5 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane Przepisy
Praliny kokosowe
Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Masę przelwamy do kilku szklanek, do każdej dodając inny składnik, w zależności od smaku/ koloru jaki chcemy uzyskać (masę możemy próbować w…
WIĘCEJ >Czekoladki herbaciane
Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…
WIĘCEJ >Praliny daktylowe
Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do czystego suchego garnka Dolewamy mleka kokosowego Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować Wrzucamy daktyle Widelcem obracamy, żeby równo obtoczyły…
WIĘCEJ >