fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekane awokado z szynką parmeńską z dodatkiem cukinii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c23853fe2-a4fb-4430-9c73-fed6a834525d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zapiekane awokado z szynką parmeńską z dodatkiem cukinii

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy o temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę
  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i kładziemy połówki na papier skórą do dołu
  • Awokado posypujemy szynką i przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cukinię, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do miękkości)
  • Na talerz kładziemy awokado, a obok cukinię i kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem awokado.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z owocami

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Ryż z warzywami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w paski Rzodkiewkę kroimy w plastry Limonkę kroimy na ćwiartki…

WIĘCEJ >

Wiejska grochówka

Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Do rondla wrzucamy wszystkie składniki, dolewamy wodę i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 1,5 godz. (do miękkości grochu)…

WIĘCEJ >

Cukinia nadziewana farszem bolońskim

Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (do momentu, aż przestanie być surowe) Dodajemy pomidory z przyprawami, mieszamy i dusimy przez ok….

WIĘCEJ >