fbpx
logo
Szukaj
open close

Zapiekane awokado z szynką parmeńską z dodatkiem cukinii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c23853fe2-a4fb-4430-9c73-fed6a834525d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zapiekane awokado z szynką parmeńską z dodatkiem cukinii

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy o temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę
  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i kładziemy połówki na papier skórą do dołu
  • Awokado posypujemy szynką i przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cukinię, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do miękkości)
  • Na talerz kładziemy awokado, a obok cukinię i kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem awokado.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Awokado nadziewane sałatką z kraba

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu Do wrzącej wody wkładamy kraba, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy (…)

WIĘCEJ >

Jajka i awokado

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy (…)

WIĘCEJ >

Bazyliowe pesto z awokado

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki Pieczemy w piekarniku W tym czasie gotujemy makaron Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Migdały, (…)

WIĘCEJ >

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną (…)

WIĘCEJ >