fbpx
logo
Szukaj
open close

Zapiekanka z wołowiną i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd91e52f-2f5e-4365-a80d-16f2f42f054a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zapiekanka z wołowiną i cebulą

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dolewamy sos i dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • W naczyniu żaroodpornym rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając
  • Dodajemy posiekaną zieleninę, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy naczynie pokrywką i gotujemy przez ok. 75 minut, co jakiś czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zapiekanek.

Zapiekankę możesz podawać z makaronem lub ziemniakami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Sos ostrygowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaronowa zapiekanka z kurczakiem

Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowa zapiekanka z ziemniaków

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Piekarnik rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Szpinakowa zapiekanka w sosem mornay

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski W rondlu rozgrzewamy połowę tłuszczu (na dużym ogniu) Gdy tłuszcz się całkowicie (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka z patelni z serem i chorizo

Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kiełbasę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka po meksykańsku

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Cebulę z czosnkiem (…)

WIĘCEJ >